Teremlabdarúgás

2017.12.15. 20:45

Huszonnégy órán át pattog majd a labda

Sajtótájékoztatót tartottak a IX. Szív Szerszámsziget 24 órás Teremlabdarúgó Torna szervezői, két héttel a viadal előtt. Nem telt még be a létszám, három csapat számára van még hely az először pénzdíjas torna mezőnyében.

Kerkai Attila

Jelenet az idén januári Szív Kupáról Fotó: archív/Katona Tibor

Lassan tíz éve, hogy megrendezték az első, akkor még Szív Kupára keresztelt tornát, amely azóta is évről évre emléket állít elhunyt magyar és zalai sportolóknak. Az évek során egyre népszerűbb lett a viadal, amit január elejéről most a két december végi ünnep közé helyeznek át. A pénteki sajtótájékoztatón az eredeti ötletgazda és máig fő szervező Luki András kitért rá, miért döntöttek a december 29-30-as időpont mellett.

Eddig 21 csapat jelentkezett a viadalra, amit 24 együttessel terveznek lebonyolítani. Luki András szerint a december sűrű teremtornák szempontjából, az adott időpontban Szombathelyen zajlik a Szilveszter Kupa, továbbá Csesztregen lesz a Kocsis Gábor Emléktorna, így a csapatok eloszlanak. Mint a főszervező elmondta: a hétvégén megtartják a sorsolást, de úgy, hogy az időközben jelentkező csapatokkal feltöltik majd a csoportokat. A négy darab hatcsapatos csoportból ezúttal az első négy együttes jut tovább, s onnan kezdődik az egyenes kieséses szakasz. A csoportok nevei nem változtak: Szabó Rezső, Csányi Imre, Bán István és Bolemányi János nevét viselik ezek. Hangsúlyozta: szakmai partnerük az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága, amely nagyon nagy segítséget ad számukra.

Jelenet az idén januári Szív Kupáról Fotó: archív/Katona Tibor

Luki András azt is elmondta: szeretnék a tornát igazi családias hangulatúvá varázsolni, így kuriózumként a 24 óra során a Zalakerámia Sportcsarnokban a szurkolókat csocsó és pingpong, a gyerekeket pedig további játékok várják. A Szív Szerszámsziget Kupa mindig felkarolt egy-egy jótékony akciót is, ezúttal a Bogáncs Állatmenhely számára várják az adományokat.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester megköszönte a szervezőknek, hogy tornájukkal értéket képviselnek és példaként is szolgálnak. Mint mondta, Luki András a kitartásával, a társrendező Papp Gábor pedig fiatal vállalkozóként érzi, hogy érdemes a közösségnek adni a városban. A városvezető külön kitért Pogacsics Krisztiánra, a ZTE-ből indult kapusra, aki szavai szerint soha nem feledkezett meg arról, honnan indult, s máig az egyik „arca” a tornának.

Papp Gábor még elmondta: először tették pénzdíjassá a tornát. Az első három helyezett jutalmazásával próbálták motiválni is a csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában