Főpróba Somogyban

2018.09.20. 19:40

Egy héttel a bajnoki rajt előtt kaposvári tornán a ZTE KK

A bajnoki rajt előtt utoljára „mutatja meg magát” a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, amely mától a kaposvári rendezésű Orosz László Emléktornán vesz részt. Az egerszegiek pénteken 18.30-tól a házigazda Kaposvárral csapnak össze.

Kerkai Attila

Az előtérben Gulyás Milán a Körmend ellen. Az a meccs már éles volt Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A jövő héten a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában is megkezdődik a küzdelem, így főpróbának is tekinthető a ZTE KK szempontjából a kaposvári torna. De vajon Bencze Tamás vezetőedző is így gondolja ezt?

– Bizonyos szempontból főpróba lesz a viadal, ám továbbra is szem előtt tartjuk, hogy a keret fiataljainak is lehetőséget adjunk a játékra – válaszolta Bencze Tamás. – Ahogy viszont a Göcsej Kupán, a Körmend elleni mérkőzésen is látszott, a fiatalok éles helyzetban azért már nem kaptak akkora szerepet. Kaposváron is minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni, és – a kérdésre konkrétan válaszolva – már azzal a rotációval játszunk, ami a legjobban működik. A fiatalok természetesen továbbra is szerephez jutnak, de mindig az adott meccstől függ, ki és mennyi játékpercet kap.

– A Göcsej Kupán az utolsó mérkőzésükön a két amerikai légiós kevesebbet játszott. Sérülésük rendbe jött?

– Thompson bokája továbbra is rakoncátlankodik, és vannak sérülések másoknál is, de azt gondolom, mindenki pályára lép. Így a legutóbb vállát fájlaló Ware is, azonban most is el kell mondjam, a jövő heti rajt élvez prioritást, tehát feleslegesen senkinek a játékát nem kockáztatjuk. Annyit még el kell mondanom, hogy Doktor Péter lázas beteg volt a héten, egyelőre az ő játéka kérdéses, hiszen még nem edzett.

Az előtérben Gulyás Milán a Körmend ellen. Az a meccs már éles volt Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

– Árulja el, mindent megmutatnak magukból a rajt előtt, vagy lesz, amit nem…

– Általánosan a játékunk nem titok, viszont azok a speciális felkészülési elemek, melyek egy-egy ellenfélnek szólnak, úgysem ezen a tornán jönnek elő. Magyarul: a jövő heti bajnoki rajtra a Kecskemét érkezik majd hozzánk, a felkészülés speciális, „rájuk szabott” elemei pedig hétfőtől kerülnek majd elő.

A kaposvári tornán pénteken 16.30-tól a Szeged–PVSK találkozót rendezik meg, majd 18.30-tól következik a Kaposvár–Zalakerámia ZTE KK összecsapás. Szombaton a két vesztes előbb a bronzmérkőzésen méri össze tudását (16.30), a két győztes pedig a fináléban (18.30) találkozik.

Bencze Tamás még egy dolgot elmondott: csapatának rendkívül jólesett az a nagyfokú érdeklődés, amely a Göcsej Kupán megnyilvánult velük kapcsolatban. A szakember elmondta, ez is mutatja, hogy a szurkolókat érdekli a csapat és bíznak benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában