Előny a ZTE NKK-nál

2024.05.24. 15:03

Vasárnap jöhet az egerszegi visszavágó

Nyíregyházán lejátszotta a női kosárlabda Amatőr NB I. rájátszásában a 13. helyéert kiírt párosmeccs első találkozóját a ZTE NKK együttese, amely nyert. Visszavágó vasárnap (15.00) Egerszegen.

Zaol.hu

Kovács Gerogina Nyíregyházán is remekül játszott

Fotó: Pezzetta Umberto

Nyíregyházi Kosársuli–ZTE NKK 66-77 (20-21, 13-28, 19-15, 14-13)
Nyíregyháza, 100 néző. Jv.: Fülöp, dr. Szűcs.
ZTE NKK: Óházy 7, Kovács G. 31/21, Szórád 6, Ács A. 10/6, Jurkó 10. Csere: Horváth Fru. 7, Kocsárdi R. 6/6, Szakonyi-Nagy V., Kiss V.. Edző: Rózsás Gábor.

Az ország túlsó végében lépett parkettre a hétközi meccsen a ZTE NKK a bajnokság utolsó párharcában. A házigazda Nyíregyházi Kosársuli az első pillanatoktól kezdve palánk alatti fölényét próbálta kihasználni, de Ács Alexandra és Kocsárdi Réka, amint a helyükre küldték a zalaiak első tripláit, rögtön szorosabban kellett védekeznie a hazaiaknak. A félidő utolsó négy percében további három távolit süllyesztettek el a zalaiak, így 16 pontos előnnyel vonulhattak pihenőre (33-49). A harmadik negyed elején a ZTE NKK kissé beragadt a meccsbe, de öt perc leforgása alatt Kovács Georgina három triplát dobott (52-64), az utolsó negyedben pedig hiába indított nagy rohamokat a nyíregyházi csapat, a ZTE NKK tetszetős akciókat vezetve végül 11 pontos előnyt épített ki a vasárnapi, 15 órakor kezdődő (Ostoros-csarnok) hazai visszavágóra.

Rózsás Gábor: A Nyíregyháza egy erős, stabil csapat, nagyon ritkán engedélyeznek vendéggyőzelmet. Maximálisan elégedett vagyok az összképpel, gratulálok a játékosaimnak az újabb győzelemhez. A párharc vége szempontjából azonban ez is csak egy meccs volt, nem dőlt el semmi, pár nap múlva ismét feldobják a labdát! Vasárnap 15.00-kor jön a visszavágó az Ostoros Károly Csarnokban, várunk minden kosárlabdabarátot, szurkolót a szezon utolsó mérkőzésére!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában