NB III.: a bronzérmes kanizsaiak mellett a ZTE FC II. vereséggel zárt

2024.05.26. 19:57

Győztes kanizsai szezonzáró

Elérkezett a zárás ideje a labdarúgó NB III.-ban is. A zalai csapatok közül a ZTE FC II. idehaza, míg az FC Nagykanizsa idegenben lépett pályára a bajnoki év utolsó összecsapásán. Az FC Nagykanizsa győzelemmel búcsúzott, míg a ZTE FC II. együttese kikapott rutinosabb ellenfelétől, de végig keményen harcolt.

Kerkai Attila

Christopher Baloteli (fehérben), a ZTE II. és Bozsoki Imre, a Bicske játékosának összecsapása

Fotó: Pezzetta Umberto

Északnyugati csoport

ZTE FC II.–Bicskei TC 0-2 (0-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Görög.

ZTE FC II.: Sinkó – Lengyel (Wolf, 46.), Király, Kozári, Dobos  (Szabó, 83.) – Zsiga (Boros, 66.), Mulasics, Molnár (Kapus, 60.), Balabás, Baloteli (Varga, 60.) – Bodrogi. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Beliczky (79.), Sóron (84. - 11-esből).

A ZTE FC II. együttesének ez volt búcsújátéka az NB III.-től, hiszen az egerszegi csapat a 15., utolsó előtti helyezettként zárt ebben a csoportban. A vendég Bicske viszont a második helyről várhatta ezt a játéknapot, és csak három ponttal lemaradva az élen álló Tatabánya mögött. Az egerszegi fiatalok  jól tartották magukat  és ki-ki meccset vívtak a jóval esélyesebb és számos rutinos játékossal felálló bicskeiek ellen. Egy büntetőt is reklamáltak, ami miatt Koller Zoltán edzőt elküldték a kispadról. Mindent megtettek az egerszegiek, de a végére kissé felőrlődtek és a hajrában kapott két góllal a Bicske nyert, amivel bebiztosította ezüstérmét.    

Délnyugati csoport

Bonyhád-Majos–FC Nagykanizsa 0-1 (0-1)

Bonyhád-Majoir, 150 néző. Jv.: Práth.

FC Nagykanizsa: Kálovits – Szanyi, Bence Sz., Józsa (Szökrönyös, 53.), Szabó P. – Godzsajev – Szilágyi, Sági (Varga, 46.), Kovalovszki, Lőrincz B. (Hajnal, 59.) –  Kondor. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Kondor (42.).

Az FC Nagykanizsa már biztos bronzérmesként, a házigazda bonyhádi csapat pedig biztos bennmaradóként várhatta a szezon utolsó fellépését. Az első félidő igazából az utolsó tizenöt percben lett izgalmas, amikor a kanizsaiak egyre többet veszélyeztettek. A 42. percben Lőrincz Bence  balról a, a 16-oson kívülről  célozta meg a hosszú sarkot, de a kapufa mentett, ám visszakerült a zalaiakhoz a labda és Kondor Kristóf középről, 25 méterről óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba. A második félidőben  is a kanizsaiak akarata szerint alakult a mérkőzés , de több gól már nem esett.

Az FC Nagykanizsa tehát bronzérmesként zárt a csoportban, ugyanúgy, mint egy szezonnal korábban is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában