Négy év „vándorlás” után…

2024.06.17. 15:30

Otthonra lelt a Hévízi Vállalkozók Egyesülete

Monzinger Edit és János jóvoltából otthont kapott a Hévízi Vállalkozók Egyesülete a Dombföldi utcában. Az irodanyitón az is elhangzott: a közösség tagjainak több éves vágya vált most valóra.

Péter B. Árpád

Az irodanyitón együtt ünnepeltek a lelkes közösség tagjai

Forrás: ZH

A 18 négyzetméteres, mosdóval rendelkező üzlethelyiséget a felajánlók rendbe tették, kifestették, s használatáért a HVE-nek nem kell fizetnie, bocsátotta előre Morvai Anikó elnök.

– Rengeteg eszközünk összegyűlt már az elmúlt évek alatt, amelyeket rendezvényeinken használunk, s ezeket nagyon nehezen tudtuk tárolni. Emellett a gyűléseinket, megbeszéléseinket is mindig máshol kellett tartanunk, itt viszont 10-15 ember kényelmesen leülhet, és a jövőben nem kell senkivel egyeztetnünk, ha szeretnénk valamiről nagyobb körben szót váltani – avatott be a részletekbe az egyesület vezetője.

A HVE négy éve működik, de ez a nagylelkű felajánlás kellett ahhoz, hogy valahol otthonra leljenek, ilyen célra ugyanis nincsenek pályázatok, s egyébként is: forráshiány miatt rendre elutasították igényeiket, programterveiket, tette hozzá Morvai Anikó, aki szerint a civil közösség „kőből főzi a levest”.

Az irodanyitót kerti partival ünnepelték – vadpörkölttel és „batyus kínálattal”. A jeles alkalomból pedig több mint harmincan gyűltek össze.

Morvai Anikó lapunk kérdésére elmondta, e héten pénteken, immár hagyományosan, megrendezik a Szent Iván-éjhez kapcsolódó fénysétát 21 órától, amit 22 órától Kanta Judit zenés estje zár. Augusztus második hetében lesz a Pokrócfesztivál, s terveznek még egy kutyás napot szeptemberre. Vagyis folytatják népszerű programjaikat, amelyek évről évre egyre többeket vonzanak.

– Októberben pedig, szándékaink szerint, idén is rendezünk night shoppingot, amit tapasztalataink alapján kedvelnek Hévíz lakói és vendégei – fűzte hozzá Morvai Anikó, aki szerint munkájuknak, programjaiknak hatalmas a közösségépítő hatása, s már csak ezért is érdemes a HVE tagjainak vállalni az áldozatot, pénzben s időben egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában