Rio de Janeiróban a 25 méteres számban  bronzérmet szerzett a világkupán

2024.04.17. 15:20

Major Veronika olimpiai kvótás, ott lesz Párizsban!

Ami három nappal korábban még nem sikerült, az szerdán összejött Major Veronikának, aki a Rio de Janeiróban zajló sportlövő kvótaszerző világkupán a 25 méter sportpisztolyos számban bronzérmet szerzett, ezzel pedig olimpiai kvótát is!

Kerkai Attila

Major Veronikának volt miért örülnie és fogadni is a gratulációkat

Fotó: hunshooting.hu

Volt miért izgulnia a BEFAG Keszthelyi Lövész Klub kiválóságáért szurkolóknak, hiszen Major Veronika szerdán a nyolcas döntőben állt lőállásba. Vasárnap, légpisztolyban szintén tagja volt a döntőnek, és abban a negyedik helyen végzett, éppen egy hellyel lemaradva az olimpiai kvótáról.

A 2021-ben Tokióban már olimpiai résztvevő Major Veronika a szerdai döntőben nagyon rossz sorozattal nyitott, de aztán fokozatosan javított, és a hatodik ötös széria után eldőlt, hogy a hatodiknál hátrébb már nem végezhet, s mivel négyen közülük már rendelkeztek kvótával, úgy a Rióban kiosztásra kerülő egyik kvóta biztosan a keszthelyiek kiválóságáé lesz! Itt, ennél a pontnál viszont nem ért véget a verseny, Major Veronika remekül lőtt, feljött a második helyre is. Ekkor már csak hárman maradtak versenyben, ő, valamint a francia Camille Jedrzejewski és a német Josefine Eder, aki szintén itt biztosította be párizsi indulását. A nyolcadik sorozatban Major Veronika tökéletes sorozatot lőtt (ötből ötöt), de a korábbi hátránya miatt egy találattal végül lemaradt az aranyéremért zajló párharcról, de a megszerzett bronzéremmel valószínűleg tökéletesen elégedett volt. Olimpiai kvótát szerzett, ami most már biztos. Ebben a számban Major Veronika továbbra is világcsúcstartó az 50 lövésből elért 40 találatával (10,2 körnél jobb lövés a találat), amit még 2019-ben ért el Újdelhiben világkupán. Világrekordot csak olimpián, világ- és kontinensbajnokságon, továbbá világkupán lehet lőni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában