Edzői értékelések a ZTE FC-DVTK mérkőzés (5-1) után

2024.03.31. 08:30

Márton Gábor: a lényeg, hogy mindenki hozza a minőséget

A ZTE FC kiütötte (5-1) a Diósgyőr együttesét a labdarúgó NB I. 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén. Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője nem csak a győzelemnek örült, de a játéknak is.

Kerkai Attila

Márton Gábor szerint csapata remek húsvéti ajándékot adott a ZTE-szimpatizánsainak

Fotó: Pezzetta Umberto

-Aki ZTE-szimpatizánsnekik ez egy szép húsvéti ajándék - kezdte evvel értékelését Márton Gábor, a ZTE FC szakvezetője.- Azonban nem csak nekik, hanem nekünk stábtagoknak és a játékosoknak is. Szép gólokat lőttünk és sikerült, felálltunk egy nagy vereség után, amit Debrecenben szenvedtünk el.   

Mint kiderült, Csóka Dániel és Várkonyi Bence, a két védő a mérkőzés előtti napokban estek ki sérülés miatt, de arra is rákérdeztünk, amit Márton Gábor korábban említett, hogy a bajnoki szünetben frissíteni szerették volna a csapatot. Ilyen jól sikerült?

-Ez egyelőre egy meccs volt, de minden csapatot csak akkor sikerülhet felfrissíteni, ha a keret minden tagja  akarja ezt - mondta Márton Gábor a felvetésre. - Mindenkinek megvan a feladata.  Yohan Croizet gólt szerzett, de már előtte le akartuk cserélni. Mindenki, aki pályára lép nem az a lényeg, hogy mennyit játszik, hanem ha ötven-hatvan percet játszik, csak hozza a minőséget.  Ez a lényeg. 

A másik oldalon Vladimir Radenkovic, a DVTK szakvezetője nem lehetett elégedett. 

-Tíz perc  játék után elveszettük a fonalat - mondta. - Úgy játszottunk, mint előtte még soha, sem mérkőzésen, sem pedig edzésen. Nem ezt kértük a csapattól. Ha egy csapat előbbre akar lépni, akkor ezt nem teheti meg. Ezt nem engedhetjük meg, a múltat, hogy volt  egy jó szériánk el kell feledni, és a ZTE FC mutatta meg azt, hogyan kell küzdeni a pontokért. Ehhez gratulálok neki. Ez a találkozó fontos lépés lett volna nekünk, hogy magasabb célokért harcoljunk, igazából az a különbség, hogyan kezeljük a nyomást, ha el akarunk érni valamit.  Ki lehet kapni kettő-egyre, három egyre, de öt-egyre nem, ha lépcsőfokot akarunk lépni. Nyíltan kell beszélni ezekről a dolgokról, viszont nem szabad, hogy ez megbontsa az öltöző egységét. Voltak, akik csak ötven százalékot adtak ki magukból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában