Értékelések a ZTE FC- Fehérvár FC (3-1) találkozó után

2024.02.03. 17:57

A görögnek eltört az orra, de pályán maradt a fiatal támadó...

Győzelemmel kezdte a tavaszt a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata, a 3-1-es siker a Fehérvár FC ellen most nagyon jól jött Márton Gábor együttesének.

Kerkai Attila

: Stefanos Evangelou (középen, kékben), mellette Tóth Tamás Vid, a fehérváriak játékosa. A görögnek eltört az orra, a fiatal támadó pedig pályán maradt....

Fotó: Pezzetta Umberto

Márton Gábor, a ZTE FC szakvezetője a mérkőzés utáni értékelését nem is kezdhette volna másként, mint így: 

- Nyertünk, nagyon örülünk neki, jól is játszottunk helyenként, mi mást is mondhatnék most  -  kezdte ezzel a ZTE FC szakvezetője, aki jelezte, inkább várja a kérdéseket. Lapunk felvetésére,  miszerint most felszabadultabbnak tűnik, mint a nyitány előtt, ezzel folytatta: - Annyira nem vagyok felszabadult, hiszen még van tizenöt mérkőzés ebből a bajnokságból, viszont tény, hogy ez egy nagyon fontos győzelem volt számunkra, ami önbizalmat adhat. Annak kifejezetten örülök, hogy láttam olyan dolgokat is, melyek szerintem a nézőknek, a közönségnek is tetszhetett.  Ez mindenképpen jó érzés.

Megkérdeztük a szakvezetőt, hogy szerinte biztosan teljes létszámban  kellett-e befejeznie az ellenfélnek, gondolva arra az esetre, amikor Tóth Tamás Vid, a fehérváriak játékos lekönyökölte a göröd  Stefanos Evangelout, akit az eset következtében már az első félidőben le kellett cserélni. 

-  Szerintem nem, de nem akarok erről többet mondani... Ami biztos, hogy eltölt játékosom orra, aki ugyan vissza szeretett volna menni a pályára, de arcvédő maszk nélkül ez túl kockázatos lett volna. A játékosok egészsége mindennél fontosabb, bárki lett volna ez a játékos, az ő esetében is így döntöttünk volna, hogy nem mehet vissza a pályára. 

Antonio Mance teljesítményéről, aki két gólt szerzett pedig azt mondta: 

- Mancének ez az erénye, amit ma is láthattunk tőle. Remek napot fogott ki, de egyedül ő sem tudta volna eldönteni ezt a mérkőzést, ehhez kellettek a társak is. 

 

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője értékeléséből az derült ki, hogy nem ilyen nyitányban gondolkodtak.

- Jó hangulatban készülődtünk a találkozóra, így mentünk fel a pályára és nagy motivációval - hallottuk a fehérváriak szakvezetőjétől. - Nem kezdtünk rosszul, azonban könnyű gólt kaptunk mindjárt a mérkőzés elején és ezt nem engedhetjük meg magunknak egy olyan csapat ellen, melyről tudjuk, hogy a kiesés ellen harcol. Nem játszottunk rosszul az első félidőben sem, viszont az ellenfél a játékrész végén megint jó időzítéssel talált be. Úgy mentünk ki a második negyvenöt percre, hogy meg kell nyomni és kettő-egynél arra készültünk, hogy egyenlítünk, de kaptunk megint egy olyan gólt, ami nem volt éppen szokványos. Nagyon bízom benne, hogy a következő mérkőzésre még erősebben megyünk  ki a pályára. 

Megkérdeztük arról is a Fehérvár FC vezetőedzőjét, hogy véleménye szerint  Antonio Mance jelentette-e a különbséget, illetve, hogy Kenen Kodro téli távozása csapatától ennyire befolyásolni tudja eredményességüket? 

-Nem hasonlítanám össze a mai támadókat, hiszen csapatunkban olyan, nagyon fiatal játékosok voltak elöl, mint Tóth Tamás Vid, akit a  klub szeretne felépíteni. Mance kiváló, minőségi futballista, ráadásul ma nagyon jó napot fogott ki, akinek egy még jobb ligában is lenne helye. Kodro távozott, ez pedig már történelem.

A két gólt szerző Antonio Mance, a meccs és a ZTE FC szombati hőse pedig azt mondta, amikor arról kérdeztük, hogy hitt-e ilyen jó kezdésben ezt válaszolta: 

-  Nagyon jó felkészülésen jutottunk túl, a csapat komplett maradt és bíztam benne, hogy sikerrel kezdjük az évet, hiszen az utolsó felkészülési meccsünkön is ötször találtunk be - mondta a horvát támadó, aki a Mezőköved, a Paks elleni mérkőzésük után a szezon során  szombaton harmadszor duplázott. -  Fontos volt, hogy ma nyerjünk, az első találatnál jól csúsztattam meg a labdát,. A második pedig olyan volt, amire az edzőm is kér, hogy a tizenhatoson belül keressem mindig a lövési lehetőségeket. Tóth Balázs csapattársam volt a Puskás FC-ben, egy remek kapus, aki ma is nagyon jól védett és akadályozta meg, hogy mesterhármast érjek el. A következő mérkőzést szerdán a Puskás FC otthonában vívjuk, ami az FTC mellett talán a második legerősebb csapat, de ott is nyerni akarunk. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában