Egy héttel korábban láttak munkához

2024.01.16. 16:25

Az FC Nagykanizsa a hét végén már edzőmeccset is játszik

A tervezettnél egy héttel korábban állt munkába az FC Nagykanizsa labdarúgó csapata, olyannyira, hogy a hét végén már felkészülési mérkőzést is játszik. A keret összetétele még eléggé hiányos, és ezt is elmagyarázta Gombos Zsolt vezetőedző, hogy miért.

Kerkai Attila

Gombos Zsolt vezetőedző (elöl) is aktívan részt vett a keddi, konditermi tréningen játékosaival

Fotó: Szakony Attila

Pár héttel ezelőtt, amikor utolsójára beszéltünk Gombos Zsolttal és elmondta, hogy már történtek változások a keretben - Fehér Barnabás, Kálmán Szilárd és Szinay Bendegúz távoztak - , akkor ezt mondta, hogy január 22-én kezdik a felkészülést, hiszen majd csak március első hét végéjén folytatódik a labdarúgó NB III. Délnyugati csoportjában is a bajnokság. Az FCN a negyedik helyen áll a pontvadászatban.

Ehhez képest ezen a héten már elkezdték az edzéseket a dél-zalaiak, így aztán adódott a kérdés: mire föl ez a sietség?

- Több oka is van, hogy korábban láttunk munkához, mint ahogy azt eredetileg terveztük - kezdte evvel válaszát Gombos Zsolt, aki kedden délelőtt például a konditerembe „terelte” a társaságot, délután pedig különböző felméréseket végzett a szakmai stáb. - Igazolnunk kell játékosokat és jobb volt előbb elkezdeni a munkát, pláne úgy, hogy a héten is jönnek hozzánk próbázók. Sokkal egyszerűbb és könnyebb is személyesen találkozni, egyeztetni ilyenkor mindenkivel, mint telefonon. De a fő ok egyszerűbb, miért kezdtük el korábban. November végén volt az utolsó bajnoki mérkőzésünk, majd kéthetes időszakot adtunk mindenkinek, hogy egyénileg maradjon még edzésben. Szóval rég volt már ilyen hosszú a téli szünet és ha kissé szentimentálisan is hangzik, de már hiányzott mindenkinek a közös munka és a találkozás. Jó a csapatszellem, ezért döntöttünk úgy, hogy megkezdjük már ezen a héten a felkészülést. És van is mit tenni, egyelőre kevesen vagyunk, hiszen összesen tizennégy mezőnyjátékosunk van.

A meccseket is elkezdi már a héten a Nagykanizsa, hiszen szombaton a Mosonmagyaróvár fogadta a zalai csapatot. A szakvezető elmondta, hogy ezen héten még nem, de a jövő héttől már napi két edzés szerepel a programban és meccsek, no meg keresik azokat a játékosokat, akik segítségükre lehetnek.

- A felkészülésünk vegyes, vagyis folyamatosan jelen lesz a labda, miközben kondicionális és taktikai munkát is végez a társasság - mondta még el Gombos Zsolt. - Folyamatosan keressük azokat a játékosokat, akik a céljaink elérésében segíthetnek.

 

Az FC Nagykanizsa tervezett téli felkészülési mérkőzései: Január 20. szombat 15:00: Mosonmagyaróvár (NB II.) - FC Nagykanizsa. Január 27., szombat 11:00: Nagyatád FC (megyei I.) - FC Nagykanizsa. Február 3., szombat 11:00: FC Nagykanizsa - ZTE FC II. Február 6., kedd 18:00: Balatonlelle (megyei I.) - FC Nagykanizsa. Február 10., szombat 11:00: Balatonfüred FC (NB III.) - FC Nagykanizsa. Február 17., szombat 11:00: Haladás VSE (NB III.) - FC Nagykanizsa. Február 24., szombat 11:00: FC Nagykanizsa - NK Koprivnica (horvát 3. liga).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában