A 35 éves hagyomány tovább folytatódik Csesztregen

2023.12.16. 09:30

XV. Kocsis Gábor Emléktorna: már lehet jelentkezni

Több évtizedes hagyomány már a zalai településen, hogy az esztendő utolsó napjaiban teremlabdarúgó tornát rendeznek. Így lesz az idén is, hiszen december 29-30-án következik a XV. Kocsis Gábor Emléktorna, melyre december 20-ig várják a jelentkezéseket a szervezők.

Kerkai Attila

Egy korábbi jelenet a csesztregi tornáról. Az idén is benépesül a pálya az esztendő utolsó napjaiban

Forrás: Zalai Hírlap Archív

Az idei lesz tehát a tizenötödik Kocsis Gábor Emléktorna, de a viadal ennél még régebbi múltra tekint vissza. Az első tornát ugyanis 1988-ban rendezték meg, amit Kocsis Gábor szervezett meg először és aztán évről évre így tett, és lett a csesztregi teremtorna hagyományos viadal, amire a csapatok már rendre készültek. Kocsis Gábor a csesztregi futballéletben meghatározó szereplő volt, több korosztályt is edzett sikeresen, emellett egészen haláláig, három cikluson át is önkormányzati képviselő volt. Halála után barátai, sporttársai a tornát Kocsis Gábor Emléktornára nevezték át, ezáltal elismerve munkásságát. A torna szabályai 35 éve semmilyen formában nem változtak. A csapatok minden évben nagy számban vesznek részt a rendezvényen, s csupán egy alkalommal, tavaly előtt a koronavírus-járvány miatt maradt ki egy év, de aztán a szervezők tavaly ismét nagy örömmel láttak munkához.
És az idén is, így a XV. Kocsis Gábor Emléktornát 2023. december 29-30-án (péntek, szombat) rendezik meg a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola tornatermében. A jelentkezéseket december 20-ig várja a szervezők nevében Paál Sándor és Szabó Tibor. A sorsolás december 21-én 18 órakor lesz a lenti Paál Étteremben (Kossuth út 3/F.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában