Úszás

2023.12.05. 08:45

Nagy Napsugár kedden kezd a felnőtt Eb-n

Alighogy véget ért a II. Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokság, kedden kezdetét veszi a romániai Otopeniben az úszók rövidpályás Európa-bajnoksága.

Kerkai Attila

Nagy Napsugár a nyári, maribori Európai Ifjúsági Olimpián (EYOF) szerepelt. Ezúttal viszont egy felnőtt világversenyen is bemutatkozik, ami nagy szó 15 évesen

Forrás: ZH

A két eseményben közös pont, hogy mindkettőn volt és lesz zalai induló, Nagy Napsugár, a Zalaco-ZÚK tehetséges versenyzője révén. A Szegeden rendezett és szombaton véget ért utánpótlás rövidpályás ob-n a serdülőknél Nagy Napsugár három aranytérmet nyert (200 m, 400 m, 800 m gyors) és egy ezüstöt (1500 m), ahonnan útja már a válogatotthoz vezetett. Felnőtt Európa-bajnokság következik, ezt fontos hangsúlyozni, ugyanis az egerszegiek tehetsége még csak 15 esztendős, de időeredményeivel kiharcolta az Eb-n való indulást. Nagy Napsugár a kontinensvetélkedőn három számban indul, kedden, a nyitónapon a 800 méteres gyorsúszásban ugrik medencébe, csütörtökön 1500 méteren versenyez, majd az Eb zárónapján a 400 méteres gyorsúszásban is szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában