Kedden még meccset játszott

2023.12.13. 12:15

A svéd bajnokságból érkezett a ZTE KK új játékosa

Máris megvan a Zalakerámia ZTE KK új légiósa, ugyanis az egerszegi klub bejelentette, hogy leigazolja az amerikai Jeremiah Daniel Paige-t. A játékos szerda délelőtt már meg is érkezett Zalaegerszegre annak ellenére, hogy kedden este még bajnoki mérkőzést játszott Svédországban.

Kerkai Attila

Jeremiah Paige (pirosban) érkezésétől minden tekintetben javulást várnak az egerszegiek

Forrás: Uppsala Basket

Merthogy, a svéd élvonalból érkezik az új szerzemény, akit azt követően kezdtek el keresni, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak a szintén amerikai Quinton Green-nel. A Zalakerámia ZTE KK a 190 cm magas, 27 éves játékos személyében első látásra egy rutinos kosarast igazol, akinek már kellő rutinja van az európai bajnokságokban is. Amit érdemes tudni a Denverben született Paige-ről, hogy a Colorado egyetemen (NCAA) eltöltött négy szezonja után észt, bolgár, ukrán, koszovói, svájci és svéd bajnokságokban játszott.

A ZE KK-hoz a svéd Uppsala csapatától érkezik, amellyel kedden este még bajnoki mérkőzést játszott... A svéd együttes honlapján olvasható, hogy amerikai játékosuk szerződésében volt egy záradék, mely esetben távozhat a csapattól, ő pedig élt ezzel a lehetőséggel. Vélhetően a svédek nem engedték el könnyű szívvel a kosarast, hiszen a svéd első liga legponterősebb játékosát veszítik el - vezeti az SBL ranglistáját - , ugyanis Paige az eddig lejátszott 12 mérkőzésén 23,6 pontot átlagolt 4,4-es lepattanó és 3,3 assziszt mellett. Ebben már benne van a kedd esti 14 pontja is, amit a BC Lulea ellen szerzett, de nem jött össze neki a győztes búcsú, ugyanis csapata kikapott.

Jeremiah Paige aztán szerda hajnalban gépre szállt és Zalaegerszegre érkezett. Előbb orvosi vizsgálaton esik át, de a szombati játéka elsősorban attól függ, hogy csütörtök délig minden szükséges papírja megérkezik-e, ami az utolsó határidő ahhoz, hogy szombaton, az Alba Fehérvár elleni találkozón pályára léphessen.

- Lényeges volt, hogy olyan játékost találjunk erre a posztra, aki segíteni tudja a hátvédek játékát, legyen ponterős és nem utolsósorban legyen játékban - nyilatkozta lapunk megkeresésére Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK szakmai igazgatója. - Az ő érkezésétől azt reméljük, hogy úgy védekezésben, mint támadásban is javul majd a játékunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában