Őrzik első és második pozíciójukat a ranglistán a ZVE tőrözői

2023.10.17. 19:15

Rubin Mattia és Simon Borbála is dobogóra állt

"Dübörög" a vívók versenyszezonja, nincs hétvége, hogy pihenni tudnának a sportág képviselői. A ZVE tőrözői sem kivételek ez alól, ráadásul egerszegi főszereplők is akadnak ezeken a viadalokon.

Kerkai Attila

Simon Borbála

Forrás: ZVE

A junior korosztály utolsó két hazai válogatóját az MTK vívócsarnokában rendezték, a nemzetközi versenyeken való indulás jogát a magyar ranglistán elfoglalt helyezések határozzák meg. Emiatt volt fontos az érdekelt vívóknak, tőrözőknek, hogy minél jobb helyezéseket érjenek el.
Rubin Mattia, a ZVE kadet Európa-bajnoka már az első napon bizonyította, hogy nem szeretne semmit sem a véletlenre  bízni, hiszen egész napos kiemelkedő és meggyőző vívással a dobogó legfelső fokára állhatott, megnyerve ezzel a III. fordulót. 

Rubin Mattia (középen) edzőivel
Forrás: ZVE

A vasárnapi második napon - ez volt a IV. forduló - pedig két zalaegerszegi érmest köszönthettek. Simon Borbála - még kadet korú vívóként - és Rubin Mattia is a harmadik helyen végezett, amivel mindketten megerősítették korosztályukban a pozíciójukat. Simon Borbála (edzője: Fekete Gábor) a kadet korosztályban biztosan őrzi második helyét a ranglistán, Rubin Mattia (edzői: dr. Kárpáthy Krisztián és Fekete Gábor) pedig a junior férfiak között holtversenyben az első.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában