ZTE NKK: rajt az amatőr NB I-ben

2023.10.06. 18:00

Az egerszegi női kosarasok szeretnének fejlődni és minél több meccset nyerni

Vasárnap (17 óra) az Ostoros-csarnokban megkezdi a női kosárlabda amatőr NB I új szezonját a ZTE NKK. Az együttessel kapcsolatos legfontosabb változás, hogy az edzői posztot Rózsás Gábor vette át.

Varga Andor

Rózsás Gábor, az új vezetőedző

Fotó: ZTE NKK

A szakember korábban többek közt a klub utánpótlásában tevékenykedett, illetve segítőként dolgozott több vezetőedző, így közvetlen elődje, a Sopronba nyáron visszatért Czukor Bence mellett is.

– A keretünkben nem volt nagy mozgás a nyáron – mondta el Rózsás Gábor. – Balogh Viktória, Molnár Hanna és Horváth Fanni a három távozó, s helyükre 15 éves lányokat, Csalló Jázmint, Kiss Virágot és Kocsárdi Rékát hoztuk fel a saját utánptólásunkból.

A második vonal három csoportját az idén erősorrend alapján töltötték fel: a Pirosban vannak a legjobb csapatok, elvileg ezek küzdhetnek a feljutásért, a Fehér és a Zöld tagjai pedig csak „házon belül” vetélkednek. A ZTE NKK a Fehér mezőnyben kapott helyet.

– Rendkívül fiatal a csapatunk, a 16-17 éves átlagéletkor alapján várható formaingadozások miatt sem tűztünk ki hosszú távú célokat: szeretnénk fejlődni és minél több meccset nyerni – folytatta Rózsás Gábor. – Például első ellenfelünket, a Szent Pál Akadémiát (SZPA) is legyőznénk, ahogy megtettük azt a múlt szezonban kétszer is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában