Győzött U16-os labdarúgócsapatunk

2023.09.26. 19:22

Novai ünnep és magyar siker

Ismét labdarúgó utánpótlás-válogatott felkészülési mérkőzést játszottak a zalai településen, ahol a magyar és a szlovén U16-os együttesek találkoztak. Ebből az alkalomból történt meg a Léránt Lajos Sportcentrumban az elkészült lelátó felavatása is. Mondhatni, hogy visszajáró vendégek már Nován az utánpótlás-válogatottak, noha a szereplők természetesen mindig változnak. Két éve volt az első ilyen találkozó, és a határok közelsége okán szlovén, illetve horvát fiatalok találkoztak a mieinkkel, a keddi volt immár az ötödik ilyen összecsapás.

Kerkai Attila

A sportcentrum avatása után balról Józsi György, Németh József, szekeres Szabolcs és Szekeres Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezúttal az U16-os magyar együttes – melyet Szalai László szövetségi edző irányít – Szlovénia legjobbjaival csapott össze. Mindkét oldalon szó szerint a csapatépítés időszakában vannak, hiszen ez a garnitúra jövőre az U17-es Európa-bajnoki selejtezőkben lesz érdekelt. Ezúttal hazai környezetben jött az újabb erőfelmérő, ami esetünkben novai helyszínt takart.

Késő nyári idő, háromszáz néző – zalai játékvezetői csapat Molnár Attila vezetésével – és ismét kifogástalan körülmények várták a csapatokat. Az első félidőt talán jobban kezdték a szlovénok, viszont a hajrában inkább a mieinknek voltak helyzetei. Sőt, a 43. percben büntetőhöz jutottak fiaink, de Gólik lövését kifogta a szlovén kapus. 

A magyar Büki Szabolcs (18) és a szlovén Svit Blasko startol rá a labdára még az első félidőben
Fotó: Pezzetta Umberto

A találkozó szünetében avatták fel a 10,2 millió forintos MLSZ tao-s forrásból finanszírozott lelátót a Léránt Lajos Sportcentrumban, amivel újabb komfortszintet lépett a létesítmény.

Szekeres Zoltán, az ADA Nova elnöke köszöntötte a település polgármesterét, Németh Józsefet, illetve Szekeres Szabolcsot, az MLSZ Zala Vármegyei Igazgatóság elnökét, és Józsi Györgyöt, aki az idei nyárig 15 éven át vezette a zalai szervezetet. Szekeres Zoltán neki külön is megköszönte az éveken át tartó segítségét, ahogy fogalmazott, Józsi György a szívén viselte a novai labdarúgás fejlődését. 

– Csak gratulálni tudok az egyesület vezetésének. Vele szorosan együttműködve dolgoztunk például azon, hogy ez az új létesítmény megvalósuljon. Az eredmény azt hiszem, látszik is sportcentrumon – mondta Németh József.

Szekeres Szabolcs megyei igazgató is kiemelte: ilyen rendezett futballpálya ritka a hasonló lélekszámú településeken.

– A helyieknek biztosan felemelő érzés, hogy itt válogatott mérkőzést is rendezhetnek, de igazuk van és büszkék lehetnek rá – hallottuk Szekeres Szabolcstól. 

A második félidő is hajtós, küzdelmes játékot hozott. A döntés a végére maradt: a 91. percben Bősze Levente egy jó magyar akció végén talált a kapuba.

U16-os labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzés: 
Magyarorszá-Szlovénia 1-0 (0-0). Nova, 300 néző. Jv.: Molnár A. (Vörös D., Jakab B.).
Gólszerző: Bősze (91.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában