Hazai pályán vereség nélkül

2023.09.22. 11:00

Most a Tungsram női csapata szállította a sikert a kézilabda NB II.-ben (videó)

Hazai pályán vereség nélkül teljesítette az NB II.-es kézilabda-bajnokság második fordulóját a két nagykanizsai csapat, győzniük azonban ezúttal csak a nőknek sikerült.

Kühne László

Horváth Alexandra (labdával) a mezőny legjobbjaként 11 gólt szerzett

Fotó: Szakony Attila

Az új rendszerű bajnokságban nyolccsapatos csoportokban zajlik az alapszakasz, a két dél-zalai gárda egyaránt az E-jelűben kapott helyet.

Férfiak:

Nagykanizsa–NEKA U21 30-30 (18-17)

Kanizsa Aréna, 100 néző. Jv.: Rozina, Ujvári.

Nagykanizsa: Kovács A. – Csordás 8/1, Péter B. 2, Hári 3, Kovacsics 5, Füstös 6, Sass 1. Csere: Oláh (kapus), Bognár P. 2, Szabó G., Apró, Vadász 1, Balogh P. 1, Báder 1. Edző: Csalló Ádám.

Rangadóra készülhetett a két csapat, melyek egyaránt győzelemmel kezdték a szezont. A végig szoros meccsen egyetlen „kilengés” volt, amikor az egyik csapat – jelesül a hazai – el tudott lépni négy góllal (7-3), ezt leszámítva végig fej-fej mellett, de változatos vezetéssel haladt a lefújás felé a kanizsai, valamint a balatonboglári gárda. A találkozó hajrájához közeledve a kanizsaiak előtt felcsillant a lehetőség, hogy megnyerhetik a találkozót, a NEKA-utánpótlás viszont elszánt hajrával az utolsó pillanatokban szerzett góllal pontot mentett. A nagykanizsaiaknál bemutatkozott Apró Botond, valamint Báder Barnabás, ők kettős játékengedéllyel érkeztek Balatonfüredről.

A Kanizsára szombaton (16 óra), a Pécsi VSE ellen újabb hazai fellépés vár.

Jók: Csordás, Füstös, Kovacsics.

Nők:

Tungsram SE Nagykanizsa–DKKA U21 29-27 (14-14)

Tungsram-sportcsarnok, 80 néző. Jv.: Simon B., Weinert.

Tungsram: Dudora – Csivre V. 4, Burghardt 5/2, Ács, Szmerk, Balogh B. 6/5, Szmodics V. 1. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D., Horváth A. 11, Török 1, Kovács B. 1, Andor. Edző: Surman István.

Idénybeli első hazai bajnokiján rögtön begyűjtötte a győzelmet a kanizsai női csapat, pedig nem így indult a találkozó, az újvárosiak sokáig vezettek. A hazai együttes azonban jól zárkózott és a szünetre már zalai vezetés után kellett egyenlíteniük a vendégeknek. A második harminc percre aztán a kanizsaiak vettek a dunaújvárosiak első félidei lendületéhez hasonló iramot. A meccs végéhez közeledve is megtartották előnyük Surman István tanítványai, s végül az idővel is jól sáfárkodva szép győzelmet arattak.

A folytatásra sem kell sokat várni: vasárnap (15 óra) a Tungsram a Siófokot fogadja.

Jók: Horváth A. (a mezőny legjobbja) és az egész hazai csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában