Egerben járt a Kanizsa Box Klub

2023.07.05. 20:12

Tudásuknak megfelelően bunyóztak

A hetvenkettedik alkalommal megrendezett ökölvívó Bornemissza-emlékversenyen a Kanizsa Box Klubot öt bokszoló képviselte Egerben.

Kühne László

Fotó: ZH

A torna nemzetközi mivoltából adódóan a 235 ringbe lépő sportoló kilenc országot képviselt junior és ifjúsági korosztályban. A Kanizsa Box Klub öklözői közül Szira Zsófia ifjúsági +81 kg-ban indult és a kanizsaiak ifi Európa-bajnok a fináléban villámgyorsan feladásra késztette ellenfelét, döntő fölénnyel lett első helyezett. Kovács Bence a +92 kg-os súlycsoportban az első versenynapon sima mérkőzésen győzte le szlovák ellenfelét az elődöntőben, valamint a döntőben magyar ellenfelek vártak rá. A négy közötti meccsén ujjsérülést szenvedett, ennek ellenére simán tudta hozni mindkét összecsapását, ő is aranyéremmel térhetett haza. Kovács Petra eredetileg a 75 kg-ba lett nevezve, de mivel rajta kívül nem volt abban a súlycsoportban induló, ezért bevállalta, hogy feljebb megy egy súlycsoporttal, a 81 kg-ba, ahol ezüstéremig jutott. Horváth Mirabella 66 kg-osok elődöntőjében pontozással maradt alul, bronzérmes lett, míg Balogh Krisztofer férfi +92 kg-ban a nyitó versenynap során kiesett. 
– Nagyon jól szerepelt a csapatunk a Bornemissza-emlékversenyen, mindenki a saját tudásához mérten megtett minden tőle telhetőt – összegzett a kanizsaiak edzője, Tóth László. – Az öt versenyzőnkből három lett döntős, ebből két aranyérem született, szóval tényleg nagyon szép eredménysort teljesítettünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában