Atlétika

2023.07.11. 20:25

Majdnem érmet ért a hajrá az ob-n

Alighanem maga az élmény is már felemelő volt a 128. atlétikai országos bajnokság résztvevőinek, hogy az augusztusi, szabadtéri atlétikai világbajnokság főpróbáján léphettek rekortánra a Nemzeti Atlétikai Központban. Ahol egészen kiváló eredmények születtek, és ebből a Zalaszám-ZAC is kivette a részét.

Kerkai Attila

Muszil Ágnes és edzője, Góczán István

Forrás: ZAC

A világbajnokság tesztversenyeként is szolgáló bajnokság keretében ismerhették meg a magyar atléták az új, hiánypótló létesítményt. A pálya jól vizsgázott, hiszen Magyarország első Mondo-borítású körén számos egyéni csúcs és korosztályos rekord született. A kétnapos országos bajnokságra több mint 5000 néző látogatott ki, akik két korosztályos országos csúcsot és 118 egyéni legjobb eredményt láthattak, valamint Kozák Luca 100 méter gáton teljesítette a jövő évi párizsi olimpia kvalifikációs szintidejét. A budapesti atlétikai vb eseményei augusztus 19. és 27. között, kilenc napon át zajlanak majd a Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában, ahol a maratoni és gyalogló utcai versenyeket rendezik meg. 

De vissza még az elmúlt hétvégi atlétikai ob-ra. A Zalaszám-ZAC atlétái közül egyértelműen Muszil Ágnestől lehetett várni a legjobb eredményt. Az egerszegiek középtávfutója nem is okozott csalódást: 800 méteren a negyedik helyen érkezett célba (eredménye: 2:09,25 perc). Góczán István tanítványa kissé visszafogottabb kezdés után a táv végén mutatott remek futásával ért negyedikként a célba. Kámán Ferenc tanítványa, Nagy Pálma kisebb sérüléssel bajlódott, így 15 századdal lemaradt a 100 m döntőjéről. Eredménye: 12,38 másodperc. 

A verseny keretében megrendezett váltófutó junior országos bajnokságról három értékes helyezéssel tértek haza a Zalaszám-ZAC atlétái. A fiúknál indult egerszegiek mindannyian még csak ifjúsági korúak. 

A junior váltó ob zalai eredményei. Férfiak. 4x100 m: 8. Zalaszám-ZAC (Mózer Benedek, Hercsel Zsombor, Lákovics Márk, Stanka Olivér) 44,96. 4x400 m: 7. Zalaszám-ZAC (Stanka Olivér, Hercsel Zsombor, Szabó ­László Roland, Preisinger Mátyás) 3:40,84. Nők, 4x400 m: 8. Zalaszám-ZAC (Gyenese Zsófia, Káldi Panna, Kovács Anna Mária, Schein Kata) 4:13,08. Edzők: Kámán Ferenc, Góczán István, Bognár Szabolcs, Laczkó László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában