Boér Gábor hiába húzott a tizenkilencre lapot, már az sem segített

2023.07.31. 15:00

Hiába a nyomás, nem volt meg a hatékonyság...

Nem sikerült túl jól a ZTE FC labdarúgócsapatának a szezonkezdet, hiszen a múlt csütörtöki Európa Konferencia-ligában elszenvedett minimális különbségű vereség után vasárnap este az NB I. nyitányán is kikapott a Kisvárdától. Boér Gábor vezetőedző reálisan értékelte a látottakat, s egyben gyorsan jelezte is: le kell zárni a fejekben ezt az újabb vereséget, hiszen csütörtökön hazai pályán jön az NK Osijek elleni EKl-visszavágó.

Kerkai Attila

Mim Gergely, a ZTE játékosa és Milos Spasic, a Kisvárda futballistája mintha csak egymás mozdulatát másolta volna le. Mim rengeteget dolgozott a mérkőzésen, a végeredmény alapján mégis kijelenthető, hogy vasárnap végül az egerszegiek csúsztak el a vizes talajon...

Fotó: Pezzetta Umberto

A vasárnap esti,  Kisvárda elleni találkozó  éppenséggel úgy kezdődött, hogy a ZTE FC-nek csak idő kérdése, mikor szerzi meg a vezetést. A mérkőzést megelőzően érkezett hatalmas zivatar nyomán  csúszós és vizes talaj ellenére az egerszegiek  szépen, ötletesen és veszélyesen támadtak, igaz, a helyzetek kimaradtak. Aztán jött az első figyelmeztetés, hiszen a  7. percben a Kisvárda egy ellentámadás végén megszerezte a vezetést. Spasic indult meg a bal oldalon, majd visszagurított, a kaputól 12 méterre Mesanovic lőtt, Csóka belevetődött, de a lábáról a jobb alsó sarokba csorgott a labda. A ZTE FC támadásban maradt,  az első negyedóra végén megint büntetett a Kisvárda, ami már hidegzuhanyként hatott a hazai nézőkre is. Jobb oldali akció futott a pályán, Cipetic lépéselőnybe került Bedivel szemben, középre gurítását pedig a teljesen egyedül maradt Mesanovic négy lépésről továbbította a hálóba. Kettővel vezetett a vendégcsapat, s ekkor úgy tűnt, hogy nem ér ezzel véget a gólgyártás, de végül kiderült: ennyi volt és ennyi elég is lett a Kisvárdának a győzelemhez.

A vendégek nem igazán erőltették már a támadásokat, illetve dehogynem! Kíméletlenül kihasználták a ZTE FC játékosainak helyezkedési hibáit,  a 45. percben például Spasic lépett ki középen, csaknem a teljes félpályán vezette a labdát, végül Senkó lábbal bravúrral hárított. Ha ez bemegy, akkor nem lett volna már miről beszélni, így viszont a szünetben Boér Gábor a ZTE FC vezetőedzője valamennyi cseréjét kihasználta, öt helyen változtatott csapata összetételén, de hiába... Hiába szorította be a ZTE a vendégeket, az ívelgetések rendre kijöttek a kisvárdai kapu előteréből.

- Tizenkilencre lapot húztunk a szünetben, kockáztatni kellett - ismerte el a találkozó végén Boér Gábor is. - A mérkőzés elején egy jó tíz percet produkáltunk, odaszorítottuk az ellenfelet a kapuja elé, amely a semmiből lőtt két gólt.  Aztán elvesztettük a fonalat, nem voltunk elég élesek és persze hatékonyak sem. A második félidőben három jól fejelő játékosban bíztunk, de akkor sem lettünk hatékonyabbak. Kikaptunk, de fel kell állni és mostantól külön kell választani a bajnoki és a nemzetközi kupameccset.  A csütörtöki Eszék elleni találkozóra készülünk már. Sajnos vannak ilyen mérkőzések, mint a mai volt.  Amikor az ellenfél tíz emberrel védekezik,  az még egy nálunk erősebb csapatnak is gondot okozna.

Ami a Kisvárdát illeti, Milos Kruscic érthető, hogy jobb hangulatban volt, hiszen még a magyar autópálya-helyzetet is beleszőtte értékelésébe...

-   Kimerítő út van mögöttünk, hiszen edzettünk, majd hétórás buszozás után érkeztünk meg Zalaegerszegre,  de az is igaz, hogy a magyar utak rendben vannak - mondta a várdaiak szakvezetője. - A mai napra az volt a feladat, hogy az utazás okozta fáradtságot elfeledtessük a csapattal. Nem feltétlenül így akartunk játszani, a ZTE nagyon nyomott az elején, viszont ahogy alakult a mérkőzés, az nekünk nagyon jól jött. Egységesek voltunk, gyors embereink sebességét pedig ki tudtuk használni. Örültem volna, ha többet tudjuk birtokolni a labdát, hiszen a második félidőben a hazaiak nyomás alá helyeztek bennünket.  A lényeg, hogy megnyertük az első mérkőzésünket,  nekem személyesen pedig ez az első sikerem itt Zalaegerszegen.

 A ZTE FC-nél  valószínűleg most az lehet a legfontosabb feladat, hogy ezt a két vereséget valahogy  kiverjék,  vagy eltüntessék a fejekből. Csütörtökön az Európa Konferencia-liga visszavágó előtt még semmi nem dőlt el, az 1-0-s hátrány ledolgozható. Ehhez viszont szervezettnek kell lenni,  és  nem szabad olyan helyezkedési hibákat elkövetni, mint akár a kapott gólnál Eszéken, vagy éppen vasárnap itt Zalaegerszegen. A nemzetközi kupameccs után ismét idehaza játszanak a kék-fehérek,  hiszen vasárnap az MTK lesz a vendég.

Van tehát feladat bőven erre a hétre is. Egyik fontosabb, mint a másik!        


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában