Döntetlen lett a vége

2023.07.22. 13:48

Hetven perc után 0-4-re állt az FC Nagykanizsa tanulságos bajnoki főpróbája

A horvátországi Koprivnicán tartotta szombaton bajnoki főpróbáját az NB III-as szezonra készülő FC Nagykanizsa. Az új idényben bajnoki címre törő zalaiak szempontjából 70 percen át minden ment, mint a karikacsapás, a vége azonban döntetlen lett.

Varga Andor

Korábbi fotó az FC Nagykanizsa (NB III.) - Szombathelyi Haladás labdarúgó edzőmérkőzésről

Fotó: Szakony Attila

NK Koprivnica FC - FC Nagykanizsa 4-4 (0-1)

FCN: Kaála - Kovalovszki, Szanyi, Bencze, Varga - Godzsajev, Józsa - János, Kondor, Lőrincz - Fehér. Cserék: Kálovits, Szökrönyös D., Kalafat, Szilágyi, Kovács, Szinay, Kálmán, Zámbó, Szabó, Sági. Edző: Gombos Zsolt.
A zalai gólszerzők: Szilágyi, Szökrönyös, Lőrincz, Kalafat.

A horvát harmadosztályban vitézkedő hazaiak ellen hosszú ideig uralta a mérkőzést a Kanizsa, mely a 70. percben 4-0-ra vezetett, de előnye a helyzetek alapján lehetett volna akár kétszer ekkora is. A nagy fölény azonban könnyelművé tette a zalaiak cseresorának néhány tagját, a tipikus horvát erényeket csillogtató, az utolsó percig teljes erőbedobással küzdő házigazda pedig élt a felkínált lehetőséggel.

- Az utolsó húsz perc miatt nagyon mérges vagyok - mondta a Nagykanizsa mestere, Gombos Zsolt. - Néhány játékosnak el kell gondolkoznia, hogy milyen célokkal érkezett ehhez a csapathoz, vannak, akiken nem látom, hogy átéreznék, milyen felelősséget jelent felhúzni a mi mezünket. Mindenképpen tanulságos volt a bajnoki főpróbánk, s még van egy hét, hogy az érintettek megtartsák a megfelelő önvizsgálatot. A meccs első részével amúgy messzemenően elégedett lehettem, a csapat akkor tette a dolgát becsülettel és működött is, amit elterveztünk. Nagyon sajnálom a találkozó végét, az utóbbi időben nem voltunk hozzászokva, hogy gólt kapunk, pláne nem négyet...

Az FC Nagykanizsa jövő vasárnap az MTK II. vendégeként kezdi meg az új NB III-as szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában