Harminc órában tanulják Polgár Judit módszerét

2023.06.17. 11:00

Óvodás sakkjátszótér Nagykanizsán

A kreatív gondolkodás elsajátítását elősegítő Polgár Judit-módszer alkalmazásában újabb fejezet nyílt meg a közelmúltban a városban.

Kühne László

A képzés megnyitója a Halis-könyvtárban

Fotó: Gergely Szilárd

A módszer terjesztésén a sakk sportágának helyi képviselői fáradoznak, akik ez alkalommal már óvodapedagógusokat invitáltak a Halis István Könyvtárba. A programot tehát egy még fiatalabb korosztály körében is elindították, az óvodások képességfejlesztését helyezve a központba.
A Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub a Nagykanizsai Központi Óvodával karöltve a hét elején tartotta meg a nyitónapot az „Óvódás­korú gyermekek komplex fejlesztése a Sakkjátszótér programmal” című képzése keretében. A Sakkpalota Képességfejlesztő Programot helyi iskolákban már korábban elindították, ezúttal pedig óvodapedagógusok képzését kezdték meg. A résztvevők harmincórás, akkreditált foglalkozás keretében sajátíthatják el a Polgár Judit-módszert, a hallgatóságban pedig nemcsak kanizsai szakemberek foglaltak helyet, de érkeztek vendégek Keszthelyről és Zalaegerszegről is.
A megnyitón a kanizsai sakkegyesület elnöke, Nádasi Tamás mellett dr. Némethné Kovács Edit intézményvezető és Farkas Andrea, a Sakkjátszótér program projektmenedzsere is hangsúlyozta: a mesterséges intelligencia és a digitalizáció világában elengedhetetlen, hogy a gyerekek már egészen fiatal koruktól ismerkedhessenek a kreatív gondolkodás módszereivel, s ennek segítségével mind eredményesebben tudjanak eligazodni a mai kor keretei között, megismerve annak szépségeit is. A programra jelentkezett csaknem harminc óvodapedagógus felvértezheti magát a módszerekkel, amelyekkel az óvodások érdeklődése felkelthető a kreatív gondolkodás felé haladás útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában