Kanizsa Box Klub

2023.05.06. 08:00

Szira ifjúsági Európa-bajnok lett ökölvívásban

A Kanizsa Box Klub ökölvívójának, Szira Zsófiának kimondottan mozgalmas hetei lehettek, hiszen előbb korosztályos válogatottja felkészüléséhez csatlakozott, majd annak tagjaként Jerevánban kontinensbajnoki címet szerzett súlycsoportjában.

Kühne László

Szira Zsófia, a KBK ökölvívója büszkén mutathatta aranyérmét edzője, Tóth László társaságában az Eb jereváni helyszínén

Kissé távolabbról kezdve, a kanizsai egyesület üdvöskéje, Szira Zsófia több hetet is eltölthetett az ifjúsági válogatott keretével, akkor már az örményországi Európa-bajnokságra készülődvén. A vecsési napokat követően kelt útra a magyar küldöttséggel Jerevánba, ahová ezúttal nagykanizsai edzője, Tóth László is elkísérhette.

Zsófia aztán az EUBC égisze alatt megrendezésre került jereváni Eb-n női +81-ban nagyot bokszolva döntő fölénnyel győzte le a tavalyi junior Európa-bajnokot, a lengyel Sandra Van der Zanden az elődöntőben nem találta ellene a ritmust, így máris következhetett a magyar számára a finálé.

Tegyük hozzá, idén a leányblokk utolsó magyar ökölvívójaként szerepelt a legmagasabb súlycsoportban induló KBK-s öklöző, aki már a 2022-es ifjúsági kontinensviadalon is szerepelt, és akkor Szófiában ötödik lett.

Az idei Európa-bajnokság fináléjában aztán német ellenfele, Lysiane Sara Glaser nem bírt vele. Egyhangú pontozással diadalmaskodott a nagykanizsai versenyző, s Tóth László edző tanítványa egyben a magyar küldöttség első, s mint később kiderült, egyetlen aranyérmét szerezte Örményországban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában