Zalaegerszegi Triatlon Klub

2023.05.06. 10:00

Másodszor rendeztek duatlon-versenyt a járműipari tesztpályán

A ZalaZone járműipari tesztpályán másodszor rendezett duatlonversenyt a Zalaegerszegi Triatlon Klub. A házigazdák 221 nevezőt köszönthettek az utánpótlás ranglista és amatőr viadalon, sok versenyző érkezett a főváros vonzáskörzetéből.

Varga Andor

Futók a ZalaZone tesztpályán

Fotó: Pezzetta Umberto

Jakabfy Zoltán főszervező elmondta: az időjárás barátságosabb arcát mutatta ezúttal, bár a helyszín védjegyének mondható északi széllel most is meg kellett birkóznia a mezőnynek.

- "Cserébe" tökéletes minőségű útfelületeken zajlott a két futó és közben egy kerékpáros etapból álló erőpróba - folytatta Jakabfy Zoltán. - A létesítmény adottságai a szervezők dolgát is megkönyítik, hiszen teljesen zárt pályán, tökéletes biztonságban zajlanak a futamok, nem kell a közlekedési tényezőkre figyelni. Az egyetlen kellemetlenséget az jelentette, hogy a széllökések miatt a célkaput el kellett bontanunk, de a sportolók persze így sem téveszthették el a célvonalat.

A sprint távú (5 kilométer futás, 20 k kerékpározás, 2,5 km futás) viadalon két kategóriában született zalai győzelem. A veterán korosztályban Korcsmárosné Vígh Rozália (Tri-Co Nagykanizsa, abszolútban eredménye a 98. helyre volt jó), míg felnőtt3-ban (30-35 évesek) Szollár Zsolt (Kanizsa14K, abszolút 5. hely) végzett az élen. Az újonc2 kategóriában Babics Zita, a házigazdák és a Kanizsa14K "közös gyermeke" szerzett ezüstérmet, míg a szenior2 korosztályban Korpics Attila (abszolút: 20.), a szenor4-ben pedig Horváth Péter (abszolút: 91., egyaránt Zalatriatlon) lett második. Klubtársuk, Varga Ferenc nyakába a szenior3 kategória bronzérme (abszolút: 39.) került az eredményhirdetéskor. A férfi és a vegyes váltók versenyében a zalai duók foglalták el a dobogót.

További zalai eredmények. Újonc2, lányok: 12. Tik Fruzsina (Keszthelyi VDSE), 15. Péterffy Róza Luca (Zalatriatlon), 19. Battonyai Luca Sára, 20. Kendeh-Kirchnopf Rozi, 21. Szabó Szonja, 22. Szabó Rebeka (mind KVDSE). Fiúk: 4. Kendeh-Kirchnopf Péter, 10. Leopold Balázs (mind KVDSE), 16. Devecseri Barnabás (Zalatriatlon), 17. Benke Borisz (KVDSE), 23. Kanta-Csejtei Bence (Zalatriatlon). Gyermek, lányok: 29. Kendeh-Kirchnopf Sára (KVDSE). Fiúk: 15. Bokán Simon, 26. Bokán Samu, 31. Nyíri Bence (mind Zalatriatlon-Kanizsa14K). Serdülő, fiúk: 25. Battonyai Botond András (KVDSE). Felnőtt, abszolút, férfiak: 27. Andor József (Zalatriatlon), 48. Dukai Tamás (Nagykanizsa), 53. Szabó Gyula (Keszthely), 66. Márton István, 68. Salamon Márk (mind Zalatriatlon), 74. Baranyi Márton (Nagykanizsa), 84. Szegedi Attila (Zalatriatlon), 86. Takács Barnabás (KVDSE). Váltó, férfiak: 1. Preisinger Mátyás-Jakabfy Zoltán, 2. Hegyi Péter-Szunyogh Péter, 3. Devecseri Bálint-Hodos Tamás (mind Zalatriatlon). Vegyes: 1. Horváth Lilla-Horváth Szabolcs (Zalaegerszeg), 2. Schiffer Virág-Kőmíves Károly (Nagykanizsa), 3. Torma András-Kosztoláncziné Kiss Judit (Zalaegerszeg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában