Szalay Szabolcs megígérte, hogy belövi a labdát...

2023.05.04. 09:37

Boér Gábor: végig bíztam benne, hogy lövünk egy gólt

Most már valószínűleg Boér Gábor is tudja, hogy mi történt vele és a csapattal egészen hajnalig... Még szerda késő este, a Budafok ellen 2-0-ra megnyert MOL Magyar Kupa döntője után a győztes ZTE FC szakvezetője ugyanis kérdésünkre, mi szerint mi fog most történni, egy mosoly kíséretében csak annyit válaszolt: "Nem tudom..."

Kerkai Attila

A ZTE FC játékosai a trófeával: keményen megdolgoztak érte, de végül nem kellett büntetőkkel eldönteni a kupadöntőt

Fotó: Pezzetta Umberto

Majd gyorsan hozzátette, övé lesz a hálátlan feladat, hogy megmondja majd a játékosoknak, meddig ünnepelhetnek...

- Meg kell húzni a határt,  hiszen várnak még fontos feladatok ránk -  mondta a ZTE FC vezetőedzője. - A csütörtök biztos, hogy szabad lesz, de pénteken már találkozunk.  A mérkőzésen azt kaptuk, amire számítottunk, vagyis, hogy nehéz lesz.  Rástresszeltünk erre a meccsre, viszont a küzdőszellemünk megvolt végig és volt szerencsénk is, amikor kellett. Mátyus János jól tudja motiválni  csapatait, ez ma látszott a Budafokon is, akik nálam most szintén győztesek.

 

A zalaiak szakvezetője, aki  mindössze tíz napja lett kinevezne Ricardo Moniz távozása után, azt is elmondta: ezért kezdett a csapat három belső védővel, mert  stabilitást akart adni együttesének és ez tűnt a legjobb megoldásnak. Azt is elmondta: ő nem készült a büntetőkre...

-Nem  éreztem  kockázatos lépésnek, hogy változtatunk a védelem felállásán erre a találkozóra, hiszen megfelelően felkészített játékosokról van szó, akiknek nem jelenthet gondot ez a felállás sem - mondta el erről. - Én inkább abban láttam a hiányosságot, hogy rágörcsöltünk a mérkőzésre és nem mertünk futballozni. Viszont óriási szívvel futballoztak a fiúk és nem készültem arra, hogy majd jönnek a büntetők. Végig bíztam benne, hogy  lesz egy gól, az utolsó percekben is. A közönségnek is óriási  köszönet és hála jár, hogy ennyien itt voltak és ilyen hátteret biztosítottak nekünk.

Mátyus János, a Budafok vezetőedzője szintén azzal kezdte  értékelését, hogy nem könnyű neki megszólalni, de persze  számára a vereség miatt.

- Nagyon pozitívan állt hozzánk a média és mindenki, hogy másodosztályú csapatként eddig eljutottunk - említette. - Fájó most a vereség. Az első félidőben nem álltunk messze attól, hogy  vezetést szerezzünk, a második játékrészre viszont  jobban cserélt  az ellenfél edzője, kiegyenlítődött a mérkőzés, a hosszabbításban pedig fölénk kerekedett az ellenfél. A találkozó előtt azt mondtam, szeretném, ha hosszabbítás lenne, de éppen ezt akartuk el elkerülni. Tudtuk, hogy a rivális ebben jobb lehet, például mi másodosztályú csapatként nem  foglalkoztathatunk légiósokat, mint az NB I-esek. Viszont büszke vagyok a játékosokra és a csapatra, nem sok választott el attól bennünket, hogy büntetőpárbajban dőljön el a kupa sorsa. Le a kalappal a szurkolótáborok előtt is,  remek hangulatot varázsoltak.

A játékosok vegyes zónájában  a ZTE FC futballistái már túl voltak egy pezsgőfürdőn és újabb üvegek vártak rájuk, hogy a nyakukba zúduljanak. A meccs két hőse, Németh Dániel az első gól szerzője (117. perc) és Szalay Szabolcs (122.)  sem győzte begyűjteni a gratulációkat. Szalay káprázatos szabadrúgásgóljának  külön története volt, amiről Kálnoki-Kis Dávid  csapatkapitány  is beszélt. Az immár háromszoros kupagyőztes védő (előtte két alkalommal a Honvéd csapatával nyert) ugyanis a pályán azt mondta fiatal csatártársának, hogy rúgja a labdát a szögletzászló felé, hogy menjen az idő, Szalay Szabolcs viszont  azt mondta neki: inkább rálövi és megígérte, hogy be is ragasztja a kapuba.  Emlékezetes gólt lőtt a 21 éves játékos, nem lehet elégszer megcsodálni... Szalay Szabolcs  amúgy a kamerák előtt megköszönte az előző szakvezető, Ricardo Moniznak is ezt a sikert, mert mint mondta, a holland vezetőedzőnek óriási munkája van abban, hogy most ők ünnepelhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában