Labdarúgó NB III

2023.04.10. 08:00

Drámai végjáték után fordulat és kanizsai siker Teskándon

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjának húsvét vasárnapi, 30. fordulója a szezon utolsó zalai rangadóját is hozta, amit a vendég Nagykanizsa drámai körülmények közt nyert meg Teskándon. A ZTE FC II. közben az éllovas Tatabánya vendége volt és minimális különbséggel kapott ki.

Varga Andor

A kanizsai első gólját szerző Lőrincz Bence (fehérben) fedezi a labdát a teskándi Nagy Richárd mellett

Fotó: Pezzetta Umberto

Technoroll-Teskánd KSE - FC Nagykanizsa 2-3 (1-1)
Teskánd, 200 néző. Jv.: Szalai.
Teskánd: Pergel D. - Sipőcz, Bekő B., Vert, Kovács Z. - Nagy R., Hetesi - Szinay (Bontó, 56.), Kiss Á., Szökrönyös Z. - Szabó M. (Horváth J., 90.). Edző: Pergel Attila.
FCN: Borsi - Sági (Józsa, 23.), Szanyi, Bence, Szabó P. - Szökrönyös D., Kovalovszki, Godzsajev (János, 63.) - Szilágyi, Kondor (Kovács Gy., 72.), Lőrincz. Edző: Gombos Zsolt.
Gólszerzők: Szabó M. (13.), Szinay (46.), illetve Lőrincz (16.), János (83. - 11-esből), Szilágyi (92.).
Kiállítva: Szökrönyös Z. (76.).

Ügyes bal oldali akció végén, megpattanó lövéssel szerzett vezetést a hazai csapat, mely azonban nem örülhetett sokáig, mert a Kanizsa még szebb támadással válaszolt. A folytatásban a vendégek kezdeményeztek inkább, de fölényük elsősorban távoli próbálkozásokban és szögletekben nyilvánult meg. Ritkán alakultak ki lehetőségek: a 20. percben Pergel mentett bravúrral Szilágyi elől, a negyvenedikben pedig a jobb oldalon kilépő Szinay a meccs helyzetét hagyta ki, amikor mellé lőtt. Nem telt el fél perc a második félidőből, amikor a figyelmetlen dél-zalai védők mellett Szinay újra vezetést szerzett a hazaiaknak. Tíz perccel később még nagyobb bajba kerülhettek volna a vendégek: az újra elmélázó védők között Szinay harcolt ki büntetőt (bele is sérült Szanyi szabálytalanságába), de Kovács 11-esét Borsi kiütötte. A játékvezető lapokkal hűtötte a forrósodó hangulatot, ennek keretében a Teskánd negyedórára emberhátrányba került. A nagyon lelkes hazaiak a 83. percig állták a sarat a kanizsai rohamokkal szemben, de a drámai végjáték meghozta a fordulatot: a Kanizsa büntetőből egyenlített, majd egy szöglet után lecsorgó labdából a vendégek győzelmét jelentő találat is megszületett.

Pergel Attila: "A mérkőzésnek voltak fordulópontjai, ezekben rendre hibáztunk, de ettől függetlenül megérdemeltünk volna egy pontot. Fiatal csapatunk kitette a lelkét a pályára, küzdött becsülettel, sajnos a rutinunk nem elegendő ahhoz, hogy egy ilyen végjátékban higgadtak maradjunk."
Gombos Zsolt: "Gratulálok a Teskándnak, nagyon remélem, hogy benn tudnak maradni, mert ma is remekül teljesítettek. A csapatomtól hiányoltam az egészséges agresszivitást, a megnyert párharcokat, el kell gondolkodnunk azon, hogy miért voltunk ilyen gyámoltalanok. Összességében viszont örülök is, hiszen végül megszereztük a három pontot és ez a lényeg."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában