Két gól keretbe foglalta a meccset

2023.02.08. 19:55

Megérdemelten győzött a magyar női futsalválogatott Szlovénia ellen

Női futsal­-válogatott-mérkőzést rendeztek szerdán a Zalakerámia-sportcsarnokban, a magyar és a szlovén csapat mérte össze tudását. A mieink a közelgő Európa-­bajnoki négyes döntőre készülnek, csütörtökön is, amikor Szlovéniában játszanak újra ellenfelükkel.

Kerkai Attila

A két 4-es csatája: balról a magyar Fábián Rebeka, jobbra a szlovén Ines Ermenc

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Magyarország–Szlovénia 2-0 (1-0) 
50 néző. Jv.: Stauber D., dr. Tóth-Tolnay A. 
Magyarország: Torma – Fülöp, Tóth N., Krascsenics Cs., Horváth V. Csere: Hargas (kapus), Szalkai, Fábián, Üveges, Krascsenics P., Kota, Varga A., Koch, Folk, Gruber, Gajzágó. Szövetségi kapitány: Frank Tamás. 
Szlovénia: Zajc – Tanjsek, Lozar, Kos, Zvokelj. Csere: Lah (kapus), Kerzic, Novak, Ermenc, Snofl, Srebot. Szövetségi kapitány: Sergeja Kos. 
Gólszerzők: Horváth V. (1.), Gruber (36.). 

A magyar válogatott a márciusban Debrecenben sorra kerülő Európa-bajnokság négyes döntőjére készül, melybe azt követően jutott be, hogy ősszel Brnóban a bosnyák, a cseh és a szlovák együttest megelőzve megnyerte selejtezős csoportját. Az együttes tavaly is ott volt a négyes döntőben és akkor a negyedik helyen végzett, miután a bronzmérkőzésen kikapott az ukránoktól. Debrecenben ismét Ukrajna lesz az ellenfél az elődöntőben (a másik ágon spanyol–portugál találkozót rendeznek), így eljön a visszavágás lehetősége. 

A magyar válogatott hétfő óta készült Egerszegen, és remekül „belakta” a csarnokot, hiszen nem telt el egy perc és már vezetett. A mieink a folytatásban is többet támadtak, de csak kapufáig jutottak. Az első félidő negatívuma Krescsenics Csilla térdsérülése volt, aki egy rossz mozdulat után nem is tudta folytatni a játékot. A kapitány sokat cserélt, de egy felkészülési mérkőzésen ez megszokott. A második húsz perc is magyar próbálkozásokkal kezdődött, volt is kidolgozott akció, csak a befejezéssel volt gond. A kérdés az volt, hogy lesz-e még gól. Magyar kapufa akadt kettő is, és kicsit a szlovénok is feléledtek, de a hajrában Gruber szép egyéni villanásával megduplázta az előnyt. A meccs vége lett a lepörgősebb szakasz, de több találat nem esett. A magyarok megérdemelten nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában