Hatvan támogató adta egymásnak a stafétát

2022.12.09. 09:00

Véget ért a 24 órás jótékonysági futás – Több száz kilométert hagytak maguk mögött

Két Guinness-rekorder, dr. Bérces Edit és Rakonczay Gábor részvételével 24 órás sportnapot és jótékonysági gyűjtést szervezett a zalaegerszegi Családok Átmeneti Otthona számára a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ és a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete.

Mozsár Eszter

Dr. Bérces Edit Guinness-rekorder, világ és Európa-bajnok ultrafutó emléklapot nyújt át Vigh Lászlónak.

Fotó: Fehér Márk

Összesen hatvanhárom amatőr és hivatásos sportoló, lelkes támogató adta egymásnak a stafétát a Cutler Fitness futópadjain.

Az „edZEK24 órás kihívás” utolsó fél órájában, ahogy a rajtnál is, teljesen megtelt a terem. Pontosan 472,26 kilométert (+80 lépést) tettek meg 24 óra alatt a jelentkezők. Köztük gyalogolt Vigh László parlamenti képviselő is, aki első szóra elvállalta a felkérést. Jelképesen nyolcvan lépést tett meg lányaival, majd ezt követően 80 ezer forint adományt nyújtott át. Mint mondta, advent időszakában sok olyan szervezet, magánszemély van, aki méltó a támogatásra, s az átmeneti otthon lakóinak ilyenkor különösen jól esik az önzetlen figyelem. Többen is adakoztak még, tárgyi adományokat és Vigh László képviselő úr pénzfelajánlásán túl voltak további pénzbeli adományok is.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is futópadra állt lányai, Sbül-Vigh Diána (balra) és Vigh Jázmin (jobbra) társaságában
Fotós: Fehér Márk

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a programon részt vett dr. Bérces Edit világ és Európa-bajnok ultrafutó, aki 2004-ben ért el Budapesten új világcsúcsot a 24 órás futópados futásban (247 km), ez máig hivatalos Guinness-rekord. A PEK egyetemi docense éjszaka futotta le a vállalt távot, így emlékezve a 18 esztendővel ezelőtti eseményre. Mellette Rakonczay Gábort, másik Guinness-rekordert nyerték meg a szervezők, aki 2013-ban nyerte el a díjat a világ első transzatlanti kenuzásáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában