Nemzetközi viadal

2022.12.27. 18:00

Ausztrál online versenyen mutathatták meg tudásukat a lenti ír szteppesek

A Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport hét táncosa vett részt a közelmúltban az ausztrál Melbourne Unicorn Feis elnevezésű nemzetközi online táncversenyen.

Korosa Titanilla

Németh Anna Margaréta, Tarai Emma, Sebestyén Dóra, Cseresnyés Jázmin, Deák Fanni, Pusztai Eszter, Sabján Botond

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A lenti csoport tagjai először mérették meg magukat online versenyen, a két idősebb táncost kivéve az ifjaknak ez volt életük első nemzetközi versenye. A felhívás alapján a táncokat előre fel kellett venni, majd egy elektronikus felületre feltölteni a megszabott határidőig. A táncverseny napján valamennyi videót lejátszották a szervezők, így a táncosok látták, hogy a világ különböző tájain élő társaikhoz képest hol tartanak, milyen szintet képviselnek. A versenyen  Ausztráliától Írországon, Hong Kongon, Németországon, Hollandián át az Amerikai Egyesült Államokig több nemzet is képviseltette magát a magyarok mellett. 

A lentiek hat táncosa a kezdő kategóriában mérette meg magát, ketten a középhaladó kategóriában is próbára tették tudásukat, egy táncos pedig a haladó kategóriában indult. Összesen 7-féle táncban szerepeltek a lentiek, akiket Deák Fanni készített fel a nemzetközi viadalra. Az eredményeket a táncversenyt követő két héten belül elektronikusan küldték meg, amire büszkék lehetnek a táncosok, hisz  jó helyezésekkel zárták a versenyt. A kitartó munka gyümölcsét éremmel díjazták a szervezők, ezeket Ausztráliából postázzák majd ki a csoportnak. 

Az összesített eredmények szerint a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport tagjai 9 első helyezést értek el, továbbá begyűjtöttek 3 ezüstöt, 2 bronzérmet, 2 negyedik, 1 ötödik, 2 hatodik, illetve 3 nyolcadik helyezést. Az első helyet elért táncosok abban a stílusban, amiben szerepeltek, legközelebb már eggyel magasabb szinten indulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában