Focikupa után közös meccsnézés a stadionban

2022.10.17. 10:30

Versenyzési lehetőség a lakás- és gyermekotthonokban élők számára

Az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága focikupát szervezett a lakás-, illetve gyermekotthonokban élő fiatalok számára.

Kerkai Attila

Nagy lelkesedéssel vetették magukat a játékba a fiatalok, hogy aznap még újabb élmények várjanak rájuk. Fotó: Szekeres Péter

A zalaegerszegi Városi Sportcentrumban a kissé csípős szombat reggelen nagy lelkesedéssel gyülekeztek a csapatok tagjai, akik már a hivatalos megnyitó előtt kipróbálhatták, miként gurul a műfüvön a labda. A cél az volt, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsanak a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban és gyermekotthonaiban elhelyezett gyermekek számára.

Hasonló tornát a korábbiakban is rendeztek már, de mint kiderült, az utóbbi években valahogy ez kimaradt, így a ZMI felkarolta az ügyet, közösen a megyei önkormányzattal. A megnyitón elhangzott, érezzék jól magukat ezen a napon a fiatalok, foglalkozzanak csak a játékkal és élvezzék egymás társaságát. Az ötcsapatos tornán a különböző fantázianevekkel indult csapatok (Favágók, Harcicsigák, Reál Margit, Red Bulldogok, Esélyünk SE) között nem hirdettek sorrendet, hiszen a grassroots szabályai szerint rendezték meg a viadalt, aminek szellemisége éppen a játék öröme és nem a mindenkori végeredmény.

A torna után közös ebéd várt a csapatokra és a ZTE FC jóvoltából közös meccsnézés, ugyanis az egerszegi klub valamennyi résztvevőt meghívta a ZTE FC-Paks NB I-es mérkőzésre.

Így lett teljes a szombati nap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában