Kézilabda

2022.09.14. 20:30

Tungsram SE: egy győzelem, egy vereség

A most elrajtolt NB II-es kézilabda bajnokság mezőnyeiben a Tungsram SE előző idényben bajnok férfi együttese biztosan nyert hazai környezetben, a hölgyek viszont kikaptak bajnokságuk egyik favoritjától Szekszárdon.

ZH

Csordás Marcell, a Tungsram SE játékosa figyeli a labda útját, melyet ő indított, de ez is gól lett. A kanizsai játékos hétszer vette be a pécsiek kapuját Fotó: Szakony Attila

NB II Dél-nyugati csoport, nők:

Szekszárdi FGKC – Tungsram SE Nagykanizsa 33-20 (14-9)

Szekszárd, 50 néző. Jv.: Szászfai, Tasnádi.

Tungsram SE: Dudora - Szmodics V. 1, Szabó E. 3/1, Krenner 8, Balogh B., Kovács B. 1, Szmodics D. Csere: Tóth K. (kapus), Ács 1, Andor 1, Hári 2, Kálovics, Kovács D. 1, Szmerk, Kovarszki 2. Edző: Baranyai Zsolt.

Az előző idény második helyezettjétől, a szekszárdi női kézisektől szenvedett sima vereséget a Tungsram SE együttese. Az előző évad tabellán elfoglalt helyezései érvényesültek (tehát az ezüstérmes a tizedikkel szemben), vagyis a jobbik csapat győzött, ugyanakkor a nagykanizsaiak edzője, mindettől függetlenül többet várt játékosaitól. Ahogy fogalmazott, védekezésben hiányzott az agresszió, támadásban pedig a lendület, lassúak és körülményesek voltak a Tolna megyei találkozón. Szeretnének a felsoroltakon mindenképpen változtatni, illetve kell is a következő mérkőzés esetben is ezekben javulni.

Jó: Krenner.

NB II Dél-nyugati-csoport, férfiak: 

Tungsram SE Nagykanizsa – Pécsi VSE 28-22 (13-8)

Nagykanizsa, 80 néző. Jv.: Bába, Horváth P.

Tungsram: Szabó M. - Csordás 7, Füstös 4, Hári 5, Kovacsics 1, Szabó G. 5, Sass 3. Csere: Szolák (kapus), Balogh P. 1, Molnár G., Péter B., Vadász 2. Edző: Csalló Ádám.

Az előző szezon NB II-es bajnoka, a Tungsram SE idén is jól kezdte mezőnye, a Dél-nyugati csoport küzdelmeit, hiszen már a szünetre biztos előnyt harcolt ki a pécsiek elleni nyitó bajnokijukon. A második harminc perc során előnyük talán már olyan intenzitással nem nőtt tovább, de így is biztosan tartották otthon a győztesnek járó két pontot, s így készülhetnek a Dunaújváros elleni idegenbeli találkozójukra.

Jók: Csordás, Hári, Szabó G., Szabó M. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában