A ZTE SK tagjai is ott voltak az eseményen

2022.09.21. 19:30

Súlyemelők ötvenhatodik Alpok-Adria Kupája

A szlovén főváros adott otthont az idei Alpok-Adria Kupa nemzetközi súlyemelő versenynek, mely a Ljubljana Open elnevezésű viadalt is magába foglalta. A ZTE Súlyemelő Klub tagjai is ott voltak az eseményen.

Kerkai Attila

A zalai küldöttség tagjai Ljubljanában. Hátul: Takács Tamás, Simon Viktor, Trasszer Dávid. Elöl: Mikhel Eszter, Varga Csongor, Papp Péter, dr. Muhoray Árpád

Forrás: ZTE SK

A Ljubljanában lezajlott Alpok-Adria Kupa immár az 56. volt a sorban, ez is jelzi, milyen nagy tradícióval bíró viadalról van szó. Az eredetileg a térség tartományainak nemzetközi vetélkedésére létrehozott sorozatban Zala megye már több, mint harminc éve benne van a ZTE SK révén. Mely ezúttal a megye és a régió mellett Magyarországot is egyedüliként képviselte.

Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, valamint az olasz Veneto és Friuli-Venezia-Julia tartományok csapatai kiegészültek a Ljubljana Open mezőnyével, s így összesen tíz ország csapatainak részvételével zajlott a viadal. Az erős mezőnyben a ZTE SK az úgynevezett Sinclair-pontszámítás alapján a hatodik helyen végzett, míg a Ljubljana Open utánpótlás-csapatversenyen az ötödik helyezést érte el. Itt meg kell jegyezni, hogy Alpok-Adria Kupán minden csapat négy főből, azon belül egy felnőtt férfi, egy U20-as férfi, egy U17-es férfi és egy női versenyzőből állt. A rivális csapatok számos válogatott versenyzőt, sőt olimpikont is felvonultattak.

A hagyományos csapatverseny mellett az egyéni eredményeket külön is rangsorolták. A nemzetközi versenybíróság egyik tagja dr. Muhoray Árpád, a ZTE SK „örökös tagja” volt, edzőként a zetés Papp Péter bátorította a fiatalokat, a magyar delegációt pedig Takács Tamás egerszegi klubelnök vezette.
Az újabb Alpok Adria Kupára pedig nem kell sokat várni, igaz, ez majd a szeniorok számára jelent komoly kihívást. Október 22-én Zalaegerszeg lesz a házigazda a 20. Alpok Adria Masters Súlyemelő Versenyen, s már most elhangzott: a ZTE SK hazai környezetben szeretne jó eredményeket elérni, és méltó körülményeket biztosítani a másik hat ország és tartomány veterán versenyzőinek, sportvezetőinek.

Alpok Adria Kupa, Ljubljana. A ZTE SK versenyzőinek egyéni eredményei. Ifjúságiak, 89 kg: 3. Varga Csongor 247 kg (110, 137) - új egyéni csúcs. +87 kg, nők: 5. Mikhel Eszter 153 kg (67, 86). Juniorok, 81 kg: 6. Simon Viktor 133 kg (63, 70). Felnőttek, 89 kg: 6. Trasszer Dávid 230 kg (100, 130). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában