Első győztes a Csata

2022.08.25. 08:30

A serdülőknél véget is ért a 30. Zalakaros Kupa (videó)

A hétfőn kezdődött 30. Zalakaros Kupa leány kosárlabdatorna első szakasza máris lezárult, hiszen a serdülők viadalán kedd este végeredményt hirdettek. Győzött a Csata DSE I., szerdától péntekig pedig már a gyermek és a kadett korosztály küzdelmei zajlanak.

Kerkai Attila

Az első döntőt a Csata DSE I (kékben) nyerte meg a Vasas Akadémia ellen

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A 30. Zalakaros Kupa leány kosárlabdatorna sorszáma is jelzi, hogy a fürdővárosban a kosárlabda is régóta jelen van. Köszönhetően elsősorban a Kanizsai Diákkosárlabda Klubnak, mely hagyományos viadalát minden nyáron itt rendezi meg. 

A serdülő tornán kilenc együttes indult, olyan utánpótlás-nevelő bázisok részvételével, mint Sopron, Szekszárd, Miskolc (DVTK) vagy a fővárosból a Csata DSE, illetve a Vasas és a BEAC. A három csoportban zajló előcsatározások után következett a keresztjáték. A házigazda Kanizsa DKK csoportjában a Csata DSE II.-től 78-30-ra, a Soproni Darazsaktól 87-19-re kikapott, később pedig a BEAC is nyert a dél-zalaiak ellen (68-26), így a Kanizsa DKK a 8. helyen végzett. A serdülők küzdelmét a Csata DSE I. nyerte, a Vasas Akadémiát megelőzve. 

A végeredmény: 1. Csata DSE I., 2. Vasas Akadémia, 3. KSC Szekszárd, 4. Soproni Darazsak KA, 5. DVTK Miskolc, 6. Csata DSE II., 7. BEAC, 8. Kanizsa DKK, 9. Széchenyi KA Győr. 

Minden csapatból különdíjat kapott a legjobb teljesítményt nyújtó játékos. A legtöbb dobott pontért (67) pedig Hancsik Adrienn (Szekszárd) vehetett át elismerést. 

Szerdán a gyermek és a kadett korosztály is megkezdte a küzdelmeket és a péntekig tartó viadalon a Kanizsa DKK is mindkét korosztályban ott van. A torna apropóján kérdeztük Gábor Erzsébetet, a Kanizsa DKK elnökét és szakmai vezetőjét a jövőről. Különös tekintettel arra, hogy a klub csapata, a Kanizsai Vadmacskák SE sok év után nem vállalta az indulást a női Amatőr NB I-ben. 

– Indulhattunk volna, de mi nem akartunk más városból igazolni – indokolt Gábor Erzsébet. – Többek közt sérülés miatt kevesen maradtunk abban a korosztályban, amely már nevezhet a felnőttek bajnokságába, így inkább az NB II-t választottuk. Kezdjük újra az építkezést, a kadett csapat indul majd ebben a sorozatban. A klubnál közel ötven serdülő és kadett korosztályú kosaras van, de már van Kenguru-csoportunk is. Voltunk ennél többen is, de idővel a létszámot szeretnénk tovább növelni és eredményesen szerepelni kanizsai gyerekekkel, helyi tehetségekkel. Felesleges kiadásnak éreztük volna, ha más városból igazolunk játékosokat, inkább a saját erőforrásokra támaszkodunk. De hosszabb távon a cél természetesen ismét a második vonalban való szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában