Kétszer kettő-kettő

2022.07.10. 20:30

A Teskánd és a ZTE FC II. is döntetlent játszott

A zalai NB III-as labdarúgó csapatoknál is zajlik a felkészülés, szombaton közülük viszont a hét végén csak az újonc Technoroll Teskánd és a ZTE FC II. volt a pályán, a Nagykanizsa mérkőzése elmaradt.

Kerkai Attila

Pergel Bence (fehérben) most is hozta formáját, hiszen Balatonfüreden sem maradt gól nélkül a teskándi támadó Fotó: Szekeres Péter

Balatonfüred - Technoroll Teskánd 2-2 (2-2) 

Balatonfüred, 100 néző. 

Teskánd: Pergel D. (Czirjék) - Gyarmati (Fábián), Bekő, Bolla (Szekeres) -  Potyi, Őr, Hetesi (Major), Szinay, Szabó M. -   Pergel B., Bontó (Vincze).  Vezetőedző: Pergel Attila. 

Gólszerzők: Eszlátyi (11-esből), Bartha, illetve Szinay, Pergel B.

 Az NB III-ba jutott Teskánd együttese az első  nyári  felkészülési mérkőzésére készült, a szintén harmadik vonalbeli Balatonfüred otthonában.  Pergel Attila edző a kezdőjében hat új játékost jelölt és a találkozó elején  talán éppen az összeszokottság hiánya okozta, de már a 15. percben kétgólos hátrányban voltak a zalaiak. Előbb büntetőből szerzett vezetést a Füred, majd  egy előrevágott labdára nem figyeltek  a teskándiak és ebből született meg a második  hazai találat.  Ezt követően  viszont már jobban és főleg eredményesebben futballozott a Teskánd,  amely éppen az egyik új igazolás,  Szinay révén  szépített,  majd a félidő lezárása előtt egy szabadrúgás után a hosszú oldalon  érkező Bolla szépen fejelt középre amire Pergel B.  érkezett és közelről a kapuba továbbított.  Akár meg is fordíthatta volna az állást a zalai csapat, de  Bontó találatát érvénytelenítették. A második félidő már  küzdelmesebb lett, egyre több lett a hiba is, így gól nem született, hiszen a védelmek már jobban zártak. 

A Teskánd csapatában  tehát sok volt az új játékos,  hiszen a korábban bejelentett igazolások (Czirjék Zoltán, Potyi Gábor, Szinay Bendegúz, Szabó Martin), mellett újak léptek pályára (Fábián Barnabás, Gyarmati Márk, Őr Máté) és az utánpótlásból felkerült 18 éves Vincze is bemutatkozott. 

A ZTE FC II. csapata (főleg utánpótláslás korú játékosokkal felállva)  a Vas megyei Uraiújfaluban  játszott  2-2-es döntetlent, ahol a helyi, II. osztályú  együttessel mérkőzött meg abból az alkalomból, hogy az uraiújfalui egyesület 70 éves fennállását ünnepelte. 

A Nagykanizsa FC Kozármisleny ellen tervezett edzőmérkőzése elmaradt a baranyaiak kérésére.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában