Egy siker egy vereség

2022.04.26. 19:45

Röplabda NB II.: zárult a szezon

Utolsó mérkőzését játszotta az NB II.-es röplabdaszezonban a ZTE női és férfi csapata is. Utóbbi szombathelyi sikerrel, előbbi hazai vereséggel zárta a bajnokságot.

Jóna István

Szemben a ZTE-s Németh Patrik egy korábbi meccsen Fotó: Jóna István

Az utolsó bajnoki mérkőzését ebben az idényben az örök rivális Szombathely otthonában játszotta a ZTE különösebb tét nélkül, hiszen az már korábban eldőlt, hogy idén érem nélkül marad a zalai gárda. 

SZOESE–ZTE RK 
0:3 (-18, -19, -19) 
Szombathely, 20 néző. Jv.: Szabó, Kiss. 
ZTE RK: Simon, Horváth R., Koós, Légrádi, Németh P. Csere. Major. Edző: Domokos Lajos és Markó Gábor. 
Az örök rivális elleni, különösebb tét nélküli találkozón a ZTE 7-7 után fokozatosan lépett el és szerzett játszmaelőnyt. A második szettben a Szombathely álláshibát követett el, a ZTE pedig a hazaiak zavarát kihasználva növelte előnyét. Az utolsó szettben a vasiak próbáltak javítani, de 10-10 után már végig a vendégek vezettek. 
Domokos Lajos: Örülök, hogy jó szájízzel fejezzük be a bajnokságot. A fiúk felszabadultan, és ami lényegesebb, pontosan játszottak, így született ez a szép győzelem. 

ZTE–Delta RSE 
0:3 (-13, -19, -13) 
Zalaegerszeg, 25 néző. Jv.: Őri, Veress. 
ZTE RK: Salzmann, Sandó, Péter, Farkas, Penzer, Bedő-Tálos. Csere: Suder, Tasnádi, Radóczi, Samu. Edző: Tomanóczy Tibor. 
Az első szettben 11-11-ig felváltva vezettek a csapatok, majd jött néhány nyitásfogadási hiba, és megléptek a vendégek, akik megnyerték a játszmát is. A második játékrészben sikerült meglépnie a ZTE-nek néhány ponttal, de a Delta ledolgozta a hátrányt, sőt, a vezetést is átvette. Szorosan alakult a szett végjátéka, de hazai oldalon ismét jöttek a nyitásfogadási hibák, és ez a játékba került. A harmadik szett sem alakult jobban egerszegi szempontból, ismét a vendégek ragadták magukhoz az irányítást, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. 

Tomanóczy Tibor: A lányok helyenként jól küzdöttek, de ez nem volt elegendő a sikerhez. Első NB II.-es idényünkben sok tapasztalatot szereztünk, amit a jövőben igyekszünk kamatoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában