A győzelem hiánya

2022.04.21. 19:34

Ezúttal sem sikerült nyerni az egerszegi röplabdásoknak

A legutóbbi fordulóban a ZTE RK NB II-es röplabdacsapatai is pályára léptek, a férfiak hazai pályán, míg a nők idegenben. Sajnos egyiküknek sem sikerült győzelmet ünnepelniük.

Jóna István

Németh Balázs (7) leütését próbálja hárítani a pécsi sánc az egerszegi mérkőzésen

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

ZTE RK–PTE PEAC 1:3 (-15,18,-18,-19)
Zalaegerszeg, 35 néző, Jv.: Veress, Őri.
ZTE RK: Simon, Horváth R., Koós, Molnár, Németh, Légrádi. Csere. Major. Edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor

A férfiak NB II-es rájátszásában (Nyugati csoport) a ZTE RK az első szettben 14:11-ig együtt haladt ellenfelével. Ekkor a hazaiak beragadtak, és minden próbálkozásuk ellenére tíz pontra nőtt a különbség. A második játsz­mára magára talált a ZTE, és végig vezetve nyerte az etapot. A következő szettben ismét előjött az első játszma kritikus része, majd az utolsó szettben a végjátékig pariban volt a ZTE, de pár bosszantó hiba lezárta a küzdelmet.

Domokos Lajos: „A játszmák különbsége nem tükrözi hűen, de volt itt küzdelem rendesen. Talán, ha az első szettben nem jön az a hosszú hullámvölgy, még másképp is alakulhatott volna az eredmény.

A női NB II. alsóházi rájátszásában szomszédvári összecsapás várt a ZTE RK-ra.

Szombathelyi ESE–ZTE RK 3:0 (-17, -14, -9)
Szombathely, 30 néző, JV.: Barabás, Sipos
ZTE RK: Radóczi, Pete, Salz­mann, Samu B., Péter E., Penzer. Csere: Suder, Sandó. Edző: Tomanóczy Tibor

Felváltva potyogtak a pontok, de becsúszott néhány nyitásfogadási hiba. Meglépett a hazai csapat és megnyerte a játszmát. Egerszegi szempontból a második játékrész sem indult rosszul, de itt már többet hibáztak a zalaiak. A harmadik játékrészben már a fáradtság jelei mutatkoztak a ZTE RK játékosain, és a hazaiaké lett a győzelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában