Nem jelentett előnyt a hazai pálya

2022.04.06. 20:46

A ZTE RK röplabdázóinak nem ment igazán a legutóbbi játéknapon

Az elmúlt hétvégén az NB II.-ben a ZTE RK férfi és női röplabdásai hazai parketten játszottak. A férfiak a Győr, a nők a fővárosi Emericus SE együttesétől kaptak ki.

JI

Egy egerszegi leütés a ZTE RK férfi meccséről.

Forrás: Jóna István

ZTE RK–Széchenyi Győr 1:3 (-23, 19, -16, -23) 
Zalaegerszeg, 50 néző, jv.: Kiss, Hegedüs. 


ZTE RK: Légrádi Á., Simon L., Horváth R., Koós K., Molnár B., Németh P. Csere: Major B., Markó A. Edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor. 
Rosszul kezdődött a hazaiak számára a mérkőzés, hiszen rögtön a kezdés után ellépett a Győr. A második szettben sikerült ötpontos előnyt szerezniük a hazaiaknak rögtön az elején, amit a végére még tovább is növeltek. A jó folytatás reményében lépett a pályára a harmadik szettben a ZTE, de 13-10-es vendégelőnynél kilenc nyitást nem tudtak a hazaiak hárítani, ami megpecsételte a játszma sorsát. A negyedik szettben 9-2-re húzott el a ZTE, de a győriek 23-23-nál beérték a hazaiakat, és – kihasználva lélektani előnyüket – megnyerték a mérkőzést. 
 

 

ZTE RK–Emericus SE 0:3 (-14, -15, -14) 
Zalaegerszeg, 50 néző, jv.: Hegedüs, Kiss. 


ZTE RK: Pete, Salzmann, Péter E., Farkas F., Penzer, Bedő-Tálos. Csere: Samu B., Sandó K. Edző: Tomanóczy Tibor. 
Jól kezdte a mérkőzést a házigazda, de a vendégek lassan zárkóztak, és 14 pontig minimális különbség alakult ki a csapatok között. Ekkor több nyitásfogadást is rontott a ZTE, ami a fővárosiakat segítette a szettgyőzelemhez. A második játszmában 15 pont után szét­esett a zalaiak játéka. A harmadik játékrészben is felváltva szerezték a csapatok a pontokat, de valahogy a ZTE 14-nél ismét beragadt, és ez végül a mérkőzés elvesztésébe került. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában