Térségi sportközponttá teheti a várost

2022.03.24. 06:50

Gódorné Nagy Marianna nevét vette fel a szerdán felavatott új kézilabdacsarnok Lentiben

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes játékos, a városban a sportág utánpótlás-nevelésével foglalkozó Gódorné Nagy Marianna nevét vette fel a szerdán felavatott helyi kézilabda-munkacsarnok.

Korosa Titanilla

Az avató vendégei: Fodor János, a kivitelező Peszter Kft. ügyvezetője, dr. Pál Attila, a Megyegyűlés elnöke, Gódorné Nagy Marianna, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Sárfalvi Péter, Kocsis Máté, Horváth László, Vigh László és dr. Juhász Roland

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az ünnepélyes rendezvényen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője méltatta az egykori kézilabdázót, a sportág történetének egyik legkiemelkedőbb alakját. Szólt eredményeiről, majd arról beszélt: mi kell ahhoz, hogy egy kézilabdaklub sikeres legyen.

 

– Kellenek a sportolók, itt van 239 igazolt gyerek, kell egy húzónév, egy jó edző és egy hely, ahol jó körülmények között lehet sportolni – mondta. – Lentiben van húzónév, edző, sok gyerek és jó hely, eljött tehát a kézilabda történetében az a nagyszerű pillanat, hogy az élvonalbeli szereplés szempontjából fehér foltnak számító Zala megyét feltegyük a térképre. Az elmúlt években volt, hogy nem juthatott fel a lenti kézilabdacsapat, nem volt alkalmas csarnokuk, hiába értek el jó eredményt. Ez az akadály most elhárult. 

 

A jövőben Lenti a dél-dunántúli erőközpontja is lehet a sportágnak. Ehhez minden támogatást megadunk. 

Az új csarnokban a helyi Kerka Táncegyüttes fiataljai léptek először pályára
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

 

Dr. Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár a sport közösség-összetartó erejét hangsúlyozta. Emiatt nem véletlen – jelezte –, hogy 2015-ben a kormány kézilabdamunkacsarnok-fejlesztést indított 17 helyszínen. Elmondta, hogy ezeket a projekteket az állami Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. vitte végig több más hasonló fejlesztés mellett. Hozzátette, hogy a sporteredményekhez elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra, a kézilabda-munkacsarnok modern belső berendezésekkel rendelkezik, a fenntartása is 21. századi. A város határ menti elhelyezkedése pedig lehetővé teszi, hogy akár a térség sportközpontjává váljon a település. 

 

Sárfalvi Péter, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy Zalában több, sportcélú beruházás is megvalósult az utóbbi időben, miután 2010-ben országosan indultak el a sport fejlesztését célzó programok. – Ezeknek is köszönhető – hangsúlyozta –, hogy azt mondhatjuk, erős sportnemzet vagyunk. A fejlesztési programok folytatódnak, a cél az, hogy országszerte a lenti kézilabdacsarnokhoz hasonló, modern létesítmény segítse a sportot, és elégítse ki a helyiek mozgás iránti igényét. 

 

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról szólt az avatón, hogy Lenti mintát mutat a megyében a többi városnak az előrelátó tervezéssel. Ennek köszönhetően most egy olyan sportlétesítmény készült el, mely nemcsak a verseny-, hanem a tömegsportot is szolgálja. Továbbá ő is kiemelte Gódorné Nagy Marianna szerepét abban, hogy róla példát véve a gyerekek kedvet kapjanak a sporthoz. 

 

Horváth László, Lenti polgármestere köszönetet mondott minden érintettnek a kézilabda-munkacsarnok megépítéséért. Elmondta, hogy a beruházás nem öncélú, a helyieknek és a régióban élőknek készült a létesítmény. Hozzátette, hogy a város azon részén, ahol a kézilabda-munkacsarnok is helyett kapott, az Átkötő út és a Vörösmarty út közötti részen három projekt is megvalósult az elmúlt időszakban, melyek összértéke mintegy 4,5 milliárd forint. 

 

A multifunkciós, 1725 négyzetméteres létesítmény több mint 1,2 milliárd forintból valósult meg típusterv alapján. Az épületben 150 ülőhelyes nézőteret alakítottak ki, de öltözők, kiszolgálóblokkok, valamint 48 férőhelyes parkoló is létesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában