Vívás

2022.01.21. 17:04

Szeniorbronz a válogatóról

A szenior és a fiatal tőrözők is megkezdték idei versenyeiket az elmúlt hétvégén a Zalaegerszeg Vívó Egylet kötelékéből.

Kerkai Attila

Dr. Matyovszky Balázs és Pataki Zoltán Fotó: ZVE

A szenior (veterán) válogatón a Vasas otthonában Pataki Zoltán és dr. Matyovszky Balázs lépett pástra, és remek helyezéseket ért el. Pataki a 40 év felettiek korosztályában a 3.helyen végzett, míg Matyovszky az 50 év feletti mezőnyben nyolcadikként zárt. A fiataloknál a kadet tőrözők európai körversenye Budapest és Cabries után pozsonyi állomással folytatódott. Hazánkat 19 versenyző, köztük két ZVE-vívó képviselte: a még serdülőkorú Szabó Bálint és a kadet Bagosi Bendegúz. A 206 fős, erős nemzetközi mezőnyben a legjobb magyar eredményt a szigetszentmiklósi Bagdány Albert érte el, aki bronzérmes lett. Bagosi Bendegúzt a 64 közé kerülésért a 20. kiemelt török versenyző állította meg, s végül a 113. helyen zárt. A két évvel fiatalabb Szabó Bálint tisztes helytállással 165. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában