Megtelt élettel

2021.12.12. 07:38

Szombaton rendezték meg az első sportfesztivált a Kanizsa Arénában (Videó)

Sportfesztivállal vette birtokba a város szombaton az egy héttel ezelőtt átadott Kanizsa Arénát.

Horváth-Balogh Attila

Cseresnyés Péter végezte a kezdőrúgást a Ferencváros Öregfiúk-Nagykanizsa Allstar mérkőzésen.

Forrás: Gergely Szilárd

A sportfesztivál résztvevőit Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár, országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester köszöntötte.

 

- Egy héttel ezelőtt nyitottuk meg a Kanizsa Arénát, akkor az fogalmazódott meg, hogy mi, a város lakói kaptunk karácsonyra egy szeretetdobozt, amit azonban tartalommal nekünk kell megtölteni - fogalmazott a polgármester. - Örülök annak, hogy ez a folyamat elkezdődött és abban bízom, sokunkban él a szándék, hogy az aréna amolyan igazi "kanizsaikum" legyen, méltó a város sportmúltjához.

 

Cseresnyés Péter arról beszélt: Nagykanizsa régóta várt arra, hogy a városban legyen a csapatsportoknak szentélye - ez a több évtizedes álom most az Orbán-kormány által nyújtott támogatásnak köszönhetően valóra válhatott.

A Kanizsa Aréna parkolójában kamionhúzó országos bajnokságot rendeztek, képünkön a székesfehérvári Mounier Stephane küzd a közel 20 tonnával.Forrás: Gergely Szilárd

- A mai sportfesztivállal azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen lehet az élet a Kanizsa Arénában akkor, ha a kanizsaiak felelős gondolkodást mutatva támogatják azt, hogy ez a gyönyörű komplexum működhessen és megteljen élettel - szögezte le Cseresnyés Péter. - Azt kívánom mindannyiunknak, hogy számtalan rendezvény valósulhasson meg az Arénában, ahova szeretettel várunk mindenkit, a város mostani és innét elszármazott lakóit is.

 

A megnyitó után a küzdőtéren a labdarúgásé volt a főszerep: előbb a Polgármester Allstar Válogatott, a Prémium Médiaválogatott (melynek hálóőre Balogh László polgármester volt) és a Parlament Válogatott csapott össze, majd 13 órakor a Ferencváros Öregfiúk és a Nagykanizsa Allstar Válogatott (egykori Olajbányász-játékosok) csapata mérkőzött meg egymással. A meccs elején tortával köszöntötték a születésnapját tegnap ünneplő Telek Andrást, a Ferencváros Öregfiúk játékosát. Az első gólt egy kanizsai rúgta, Keller József - igaz, az FTC színeiben... A végeredmény 4:1 lett a Fradi javára, de a kanizsai csapatkapitány, Kepe Tibor szerint akár 4:4 is lehetett volna, hiszen a játék végig kiegyenlített volt. Azt is hozzátette: nagy élményt jelentett számukra a Kanizsa Arénában játszani, mert kiváló feltételekkel találkoztak.

Major Lajos, a Tüttő János Nótaklub vezetője is eljött megnézni az arénát, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egyszer talán ők is felléphetnek benne. Mint mondta: nagyon tetszett neki  az építmény, melynek kiváló az akusztikája.

A fesztivál keretében sokféle programon vehettek részt az érdeklődők, Katus Attila például fitneszedzést tartott.Forrás: Gergely Szilárd

A nap folyamán az arénában számos sportágat kipróbálhattak az érdeklődők, Katus Attila fitness edzést tartott, a parkolóban pedig erősember-bemutatóra, valamint kamionhúzó országos bajnokságra került sor a Fradi-kamionnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában