Két versenynek is megyénk ad otthont

2021.12.10. 20:10

Elkészült a terepjárós versenynaptár, jövőre is Zalában zárul a sorozat

Jövőre is négy önálló versenyt szervez a Magyar Terepjárós Triál Sport Egyesület, és ezekből kettőnek megyénk ad otthont. Az éves bajnokságot lezáró gálát ugyancsak Zalában tartanák meg.

Gyuricza Ferenc

Visszatér a mezőny Pusztaedericsre

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap Archívum

Többek között ez derült ki az egyesület 2022-re összeállított programnaptárából, ám a négy versenyt magában foglaló országos bajnokság egyes fordulóinak időpontját a koronavírus-járvány alakulása még befolyásolhatja. A jelenlegi elképzelés szerint az első bajnoki fordulót május 14–15-én rendeznék meg. Ennek helyszíne a naptárban még nem szerepel, ám eddig is az volt a gyakorlat, hogy Somogybabodon kezdődik a bajnokság, az általunk megkérdezett versenyzők pedig 2022-ben is ezzel számolnak. 


A második forduló helyszínének Pusztaedericset jelölték ki, a közép-zalai település melletti pálya július 2–3-án várja a versenyzőket. A szeptemberben esedékes harmadik fordulót a Somogy megyei Kerekiben, az októberi évadzáró versenyt pedig újra Zalában, Tilajban tervezi megrendezni az egyesület. A 2022-es bajnokság ünnepélyes eredményhirdetését – szintén a hagyományoknak megfelelően – Balatongyörökön tervezik megtartani, ennek időpontjául a november 25-vel kezdődő hétvégét jelölték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában