Zalaiak a tabella élén

2021.12.22. 18:50

Az Aquaprofit NSK II és a Z. Csuti uralja a sakk NB I-et

A szuperliga után az NB I.-es sakk­csapatbajnokságban is megrendezték az idei utolsó fordulót. A Charousek csoportban mindkét zalai együttes győzött, és a tabellán is ők dominálnak: a Tungsram-Aquaprofit Nagykanizsai SK az első, a Z. Csuti-Hydrocomp SK pedig a második a téli szünetre.

Kerkai Attila

Az előtérben balról a kanizsai Varga Márkó a Paks II. elleni bajnokin

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Tungsram-Aquaprofit II.–MTK Budapest 7,5:4,5 
A zalai győztesek: Markoja, Krutti, Bodó B., Sipos, Haselbach, Biskopics. Döntetlent játszottak: Bodó N., ifj. Gombócz, Orsó. 
A kanizsaiak második együttese azt az MTK-t győzte le, amely indulhatott volna a szuperligában is, de nem tudott élni ezzel a lehetőséggel. A kanizsai alakulat 41,5 ponttal vezeti a bajnokságot. 


Balatonfüredi SC–Z. Csuti-Hydrocomp 4:8 
Győztek: Horváth Á., Dobos, Csiszár Z., Farkas Zs., Boronyák. Döntetlen: Mészáros T., Pogány, Nagy K., Horváth S., Balogh M., Forgó É. 
A mezőny hátsó felébe tartozik a Balaton-parti együttes, de nagyon jól felkészült az esélyesebb egerszegiek ellen. Ezért lett szorosabb a végeredmény, de a Csuti sikerét semmi sem veszélyeztette. A csapatban továbbra is nagyon eredményes Horváth Adám, aki az eddigi hat partijából négyet megnyert, és ugyanilyen mérleggel áll Farkas Zsolt is, ami biztató. 


Az NB II. Széchenyi csoportjában is fordulót rendeztek. A két zalai együttes közül ezúttal csak a Keszthelyi Spartacus győzött, igaz, a Z. Csuti-Baki Agrocentrum SK ellenfele a csoportot magasan vezető Széchenyi ESE volt. 


Keszthelyi Spartacus–Sárvári Sakk Club 7,5:4,5 
Győzött: Németh Zs., Kiss J., Alexandrova, Bézsenyi, Győrfi. Döntetlen: Rezsek, Rózsa, Süket M. 


Z. Csuti-Baki Agrocentrum–Széchenyi ESE 3,5:8,5 
Győzött: Preisz B., Csiszár A. Döntetlen: Bárdosi, Bali Á., Böröcz L. 


A csoportban a K. Spartacus jelenleg negyedik, míg a Z. Csuti-Baki Agrocentrum a hatodik helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában