Összeomlás után Körmend

2021.12.26. 20:30

A nehezen érthető soproni vereséget Vasban feledtethetné a ZTE KK

Három negyeden át jól tartotta magát (és közülük kettőt meg is nyert) a Zalakerámia- ZTE KK péntek este Sopronban, a férfi kosárlabda NB I. A 13. fordulójában. A 35-8-ra elvesztett harmadik tíz perc azonban bőven elég volt, hogy sima vereséget szenvedjen a sereghajtó zalai csapat, mely zsinórban hét kudarc után készülhet hétfői (18 óra), körmendi fellépésére.

Varga Andor

A soproni McGill védekezik a zetés Guytonnal szemben

Forrás: Bálizs Zsuzsa

A négy győztes meccs után lévő soproni klub honlapjának beharangozó írása a pénteki meccs előtt "veszélyes sereghajtónak" titulálta a ZTE KK-t, de alig túl a meccs felén már tudhatták, hogy tévedtek. Kicsit álmos volt eleinte a Sopron, de az első távoli dobás a vendégeknél kiperdült, náluk viszont beesett (4. p.: 5-2). Holton nem kezdett jól, érkezett a helyére Horti, majd Csuti jelentkezett triplával (6. p.: 7-8). A ZTE igyekezett, de például rendkívül buta faultokat (zsákoló játékos meglökése, büntető után az ellenfél kilökése a lepattanó alól) ajándékozott a Sopronnak, mely azonban talán természetesnek tekintette a győzelmet erre az estére, és nem sietett kihasználni az alkalmakat (9. p.: 12-15). Parks - aki maradt karmester - a játékrészt két remekbe szabott triplával zárta le. A második negyed elején a ZTE védekezése dominált, pont nélkül eltelt bő egy perc után időt is kért a hazai csapat. Parks sokat vállalt, de a dobásoknál nem volt szerencséje, és 21-21 után Wilson vette át a stafétát. A Sopron hibázott többet és nagyobbakat, zalai részről azonban hosszú ideig csak Guyton bírt a gyűrűbe találni, és ő is ritkán (18. p.: 28-27). Alacsony volt a színvonal, rengeteg a hiba, a hazai csapat a második tíz perc során még az elsőben szerzettnél is kevesebb pontot dobott, mégis fordított a nagyszünetre (31-30). Ehhez kellett, hogy a ZTE a két számjegyű eredményt se érje el... A gólpasszok terén a Sopron 4-3- ra vezetett - ennyi asszisztot szinte véletlenül is lehet adni.

 

 A harmadik negyed maga a borzalom volt zalai szempontból. A Sopron sem csinált semmi különöset, bár távolról hihetetlenül hatékonyan dobott (7 tripla csak ebben a tíz percben), miközben a ZTE nem volt a pályán (25. p.: 43- 30, 27. p.: 54-32). A leírhatatlan zalai összeomlás az első félidőhöz, vagy a legutóbbi, Szolnok elleni meccshez képest is felfoghatatlan volt (28. p.: 61-32). A mérkőzés eldőlt, nyilván ez is segítette a vendégeket abban, hogy meg tudják nyerni a záró játékrészt. 

 

 

 

Kostas Flevarakis: "A második félidőben jól játszottunk, kitettük a szívünket a pályára és csapatként működtünk. Az első félidő bizonyította, hogy a ZTE jobb csapat, mint amit a tabella mutat."

 

Emir Mutapcic: "A harmadik negyedben összeomlottunk, egyszerűen abbahagytuk a játékot. Nagyon nehéz megmondani, hogy miért. Montgomery volt a nyerőember tizenhat lepattanóval, amelyek közül kilencet a támadó oldalon gyűjtött be. Mi passzívak voltunk, eladtunk tizenöt labdát, ami a Sopron agresszivitásának köszönhető, és ez eldöntötte a mérkőzést."

 

Az egerszegi klub honlapjának tájékoztatása szerint csak hétfőn dől el, hogy játszhat- e Körmenden az egerszegi csapat legújabb tagja, az amerikai Quenton DeCosey, s ennélfogva azt sem tudni, kinek a helyét veheti át. Emir Mutapcic vezetőedző abban reménykedik, hogy sikerül a koncentrációban és a lepattanók megszerzése terén javulniuk, valamint a játékszert is jobban megbecsülik, mint tették azt Sopronban (14 eladott labda). Ha pedig így lesz, játszhatnak talán egy éles meccset az ősi rivális otthonában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!