Összeomlás után Körmend

2021.12.26. 20:30

A nehezen érthető soproni vereséget Vasban feledtethetné a ZTE KK

Három negyeden át jól tartotta magát (és közülük kettőt meg is nyert) a Zalakerámia- ZTE KK péntek este Sopronban, a férfi kosárlabda NB I. A 13. fordulójában. A 35-8-ra elvesztett harmadik tíz perc azonban bőven elég volt, hogy sima vereséget szenvedjen a sereghajtó zalai csapat, mely zsinórban hét kudarc után készülhet hétfői (18 óra), körmendi fellépésére.

Varga Andor

A soproni McGill védekezik a zetés Guytonnal szemben

Forrás: Bálizs Zsuzsa

A négy győztes meccs után lévő soproni klub honlapjának beharangozó írása a pénteki meccs előtt "veszélyes sereghajtónak" titulálta a ZTE KK-t, de alig túl a meccs felén már tudhatták, hogy tévedtek. Kicsit álmos volt eleinte a Sopron, de az első távoli dobás a vendégeknél kiperdült, náluk viszont beesett (4. p.: 5-2). Holton nem kezdett jól, érkezett a helyére Horti, majd Csuti jelentkezett triplával (6. p.: 7-8). A ZTE igyekezett, de például rendkívül buta faultokat (zsákoló játékos meglökése, büntető után az ellenfél kilökése a lepattanó alól) ajándékozott a Sopronnak, mely azonban talán természetesnek tekintette a győzelmet erre az estére, és nem sietett kihasználni az alkalmakat (9. p.: 12-15). Parks - aki maradt karmester - a játékrészt két remekbe szabott triplával zárta le. A második negyed elején a ZTE védekezése dominált, pont nélkül eltelt bő egy perc után időt is kért a hazai csapat. Parks sokat vállalt, de a dobásoknál nem volt szerencséje, és 21-21 után Wilson vette át a stafétát. A Sopron hibázott többet és nagyobbakat, zalai részről azonban hosszú ideig csak Guyton bírt a gyűrűbe találni, és ő is ritkán (18. p.: 28-27). Alacsony volt a színvonal, rengeteg a hiba, a hazai csapat a második tíz perc során még az elsőben szerzettnél is kevesebb pontot dobott, mégis fordított a nagyszünetre (31-30). Ehhez kellett, hogy a ZTE a két számjegyű eredményt se érje el... A gólpasszok terén a Sopron 4-3- ra vezetett - ennyi asszisztot szinte véletlenül is lehet adni.

 

 A harmadik negyed maga a borzalom volt zalai szempontból. A Sopron sem csinált semmi különöset, bár távolról hihetetlenül hatékonyan dobott (7 tripla csak ebben a tíz percben), miközben a ZTE nem volt a pályán (25. p.: 43- 30, 27. p.: 54-32). A leírhatatlan zalai összeomlás az első félidőhöz, vagy a legutóbbi, Szolnok elleni meccshez képest is felfoghatatlan volt (28. p.: 61-32). A mérkőzés eldőlt, nyilván ez is segítette a vendégeket abban, hogy meg tudják nyerni a záró játékrészt. 

 

 

 

Kostas Flevarakis: "A második félidőben jól játszottunk, kitettük a szívünket a pályára és csapatként működtünk. Az első félidő bizonyította, hogy a ZTE jobb csapat, mint amit a tabella mutat."

 

Emir Mutapcic: "A harmadik negyedben összeomlottunk, egyszerűen abbahagytuk a játékot. Nagyon nehéz megmondani, hogy miért. Montgomery volt a nyerőember tizenhat lepattanóval, amelyek közül kilencet a támadó oldalon gyűjtött be. Mi passzívak voltunk, eladtunk tizenöt labdát, ami a Sopron agresszivitásának köszönhető, és ez eldöntötte a mérkőzést."

 

Az egerszegi klub honlapjának tájékoztatása szerint csak hétfőn dől el, hogy játszhat- e Körmenden az egerszegi csapat legújabb tagja, az amerikai Quenton DeCosey, s ennélfogva azt sem tudni, kinek a helyét veheti át. Emir Mutapcic vezetőedző abban reménykedik, hogy sikerül a koncentrációban és a lepattanók megszerzése terén javulniuk, valamint a játékszert is jobban megbecsülik, mint tették azt Sopronban (14 eladott labda). Ha pedig így lesz, játszhatnak talán egy éles meccset az ősi rivális otthonában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában