döntetlenre mentette a mérkőzést

2021.11.28. 17:54

ZTE FC: Zimonyi lábában volt a pont

A labdarúgó NB I. 14. fordulójában a Puskás Akadémia FC vendége volt a ZTE FC együttese, amely sokáig hiába játszott mezőnyfölényben, ám vesztésre állt. A pontot jelentő találatot a csereként beállt Zimonyi Dávid szerezte, aki döntetlenre mentette a mérkőzést.

Kerkai Attila

Nikola Serafimov, a ZTE FC védője szorítja kifele Libor Kozákot, a Puskás FC táémadóját. Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Fotó: Domotor Csaba

Puskás Akadémia FC – ZTE FC 1-1 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 600 néző. Jv.: Solymosi (Medovarszki, Aradi).

Puskás FC: Markek – Szolnoki, Nunes, Spandler, Stronati – Van Nieff, Plsek (Favorov, 87.), Puljic (Baluta, 46.) – Gera (Slagveer, 46.), Kozák (Corbu, 66.), Komáromi (Géresi, 66.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Sankovic, Halilovic (Németh D., 82.) – Meshack (Zimonyi, 52.), Spoljaric (Tajti, 60.), Skribek – Koszta. Mb. vezetőedző: Ferenczi István.

Gólszerző: Plsek (47.), illetve Zimonyi (93.).

Sárga lap: Plsek (21.), Baluta (62.), Nunes (90.), illetve Lesjak (35.), Kálnoki-Kis (79.).

Alaposan besűrűsödött a mezőny, így a ZTE FC számára is nagyon fontosnak tűnt, hogy pontot, vagy pontokat szerezzen. Ami nem tűnt éppenséggel könnyű feladatnak, hiszen a Puskás FC a tabella harmadik helyét foglalta el Koronavírusos megbetegedés miatt Waltner Róbert vezetőedző nem lehetett ott a találkozót, így Ferenczi István másodedző meccselt ezen a napon.

Mély talajon kezdődött a mérkőzés hiszen Felcsúton is bőven jutott a csapadékból ezen a hét végén, de a kezdésre legalább alábbhagyott az eső. A 6. percben hazai lehetőség maradt ki, majd három perc múlva Skribek lépett ki, egy az egyben vihette kapura a labdát, de kissé jobbról Markek kapust lőtte combon, így odalett az ígéretes lehetőség.

Igazából küzdelmesnek volt nevezhető a játék, a két említett helyzeten kívül nem kerültek veszélybe a kapuk. Aztán a 18. percben egy szép egerszegi akció végén Bedi próbálkozott egy csavarással, de Markek a léc alá tartó labdát szögletre ütötte. A játék nem volt túlságosan érdekfeszítő, de azt láttuk, hogy a ZTE bátran futballozik, mi több, kézben tartotta a meccset, de ahogy a házigazdának, úgy a zalaiaknak sem sikerült betalálnia a kapuba.

 

Nikola Serafimov, a ZTE FC védője szorítja kifele Libor Kozákot, a Puskás FC táémadóját. Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

 

A szünetben kettős cserélt a Puskás FC és a 47. percben már vezetett. A két csere készítette elő az akciót, hiszen Baluta, majd Slagveer volt a labda útja, a visszagurított labdát pedig középről, 12 méterről Plsek laposan tette kapura és a nem túl erős lövésre már ne ért oda Demjén, 1-0. Egerszegi szempontból tehát nem indult jól a második félidő és Ferenczi István sem sokat várt a frissítéssel, hiszen Meshack helyét Zimonyi vette át.

Láthatóan egyre nehezebb lett futballozni a mély talajon és a ZTE próbálta újra nyomás alá helyezni a Puskás FC-t, ám eredménytelenül.Furcsa mérkőzés volt ez, hiszen ha a játék képét nézzük, akkor inkább az egerszegieknek kellett volna előnyben lenniük, ám mint tudjuk, a futballt gólja játsszák. Túl nagy lehetősége nem maradt már Ferenczi Istvánnak cserélnie a támadósorba, hiszen például Babati Benjamin ezen a napon az NB III-as csapatban kapott lehetőséget a játékra, Zimonyi és Tajti pedig már korábban beállt. Erőtlennek tűnt a zalaiak támadójátéka annak ellenére, hogy próbálkoztak a kék-fehérek, csakhogy eredménytelenül.

A Puskás FC semmi mást nem csinált, csak őrizte sovány előnyét, hogy aztán a 78. percben egy jobbról érkező beadást Zimonyi fejelte kapura, ám Markek lábbal éppen, hogy menteni tudott. Nagy hárítás volt és nagy lehetőség is. A ZTE nem kis energiát fektetett abba, hogy egyenlíteni tudjon, aztán jött a slusszpoén. a 93. percben Skribek ugratta ki Zimonyit, aki kissé balról egy szép testcsel után 6 méterről az elfektetett Markek mellett továbbított a kapuba, 1-1. Sőt, a végén Koszta lábában lehetett volna a győztes találat is, de kimaradt.

A ZTE FC végig mezőnyfölényben játszott, az egy pontra mindenképpen rászolgált, ám akár több is lehetett volna ebben a meccsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában