ZTE KK: a helyzet nem javul

2021.11.13. 07:00

Szombat este a PVSK lesz a zalaiak vendége a férfi kosárlabda-élvonalban

Tartalmas délután ígérkezik a kosárlabdázás megyeszékhelyi híveinek, a Zalakerámia-sportcsarnokban szombaton 15 órától a ZTE NKK az UNI Győr II.-t fogadja az amatőr NB I.-ben, míg 18 órától a férfi élvonal Zalakerámia-ZTE KK–PVSK találkozója lesz látható.

Jóna István

Fehérben Parks a Nyíregyháza ellen. Ma kényszerből sem játszhat irányítót… Fotó: Katona Tibor

Kezdjük a férfi mérkőzéssel, melyre az NB I. A csoport 10. fordulójában kerül sor. A küzdő felek nincsenek jó formában, a ZTE három, a Pécs két vesztes meccs után van, és a zalaiak helyzetét sérülések is nehezítik. A gárda gyakorlatilag irányító nélkül maradt, Wilson után ugyanis Parks is kidőlt a sorból. Ráadásul Carlton combsérülése sem jött rendbe teljesen, illetve orrtörése után Németh továbbra is védőmaszkban játszik.

- Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ez nem kifogás, hanem tény – mondta Puskás Artúr, a klub sportigazgatója. – A Pécs gyors, rengeteg triplavállalásra és a légiósai egyéni képességeire építő, támadó felfogású ellenfél. Védekezésben kell tudnunk lassítani őket, elvéve a kedvenc helyzeteiket. Támadásban megjósolhatatlan, hogy ilyen felállásban mire leszünk képesek, mindenkinek előrébb kell lépnie, és csapatként harcolni a győzelemért.

Fehérben Parks a Nyíregyháza ellen. Ma kényszerből sem játszhat irányítót… Fotó: Katona Tibor

A ZTE KK a sereghajtó Pakssal azonos győzelmi mutatóval (2/7) 13. jelenleg a tabellán, míg a PVSK a 9. helyet foglalja el (4/5). Nem vitás, az egerszegieknek győzniük kell, ha el akarnak mozdulni a jelenlegi pozícióból. Ám nyerni szeretne a PVSK is: a baranyai klub honlapjának beharangozója szerint Pécsett úgy vélik, a legutóbbi, Kaposvár elleni hazai vereség csak kisiklás volt, és a csorbát Egerszegen szeretnék kiköszörülni. A ZTE NKK délután az élvonalbeli UNI Győr tartalékcsapatával találkozik.

A zalai szakvezető, Czukor Bence úgy vélekedik: elképzelhető, hogy az ellenfél a válogatott szünet miatt igen erős kerettel érkezik. Saját csapatától kemény védekezést vár, a meccs kulcsát pedig abban látja, hogy egy az egyben mennyire sikerül megállítani a vendégeket. A ZTE meg akarja őrizni hazai veretlenségét. Az amatőr NB I. másik zalai csapata, a Kanizsai Vadmacskák holnap délután az Universitas PEAC vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában