női kosárlabda

2021.11.16. 20:00

A ZTE NKK nagyarányú győzelme, a Vadmacskák Pécsett kaptak ki (videó)

A női kosárlabda Amatőr NB I. 7. fordulójában a ZTE NKK együttese az UNI Győr csapatát fogadta, és nagyon magabiztosan győzött. A Kanizsai Vadmacskák Pécsett vendégeskedett, és vereséggel tér haza.

JI, KL

Gorjanácz Ágnes kimagaslott a mezőnyből a Győr ellen Fotó: PU

ZTE NKK – UNI Győr

SZESE II. 84-46 (21-10,

21-16, 23-14, 19-6)

Zalaegerszeg, 100 néző, Jv: Csák, Antoni

ZTE NKK: Kovács 10/6, Frindt 13/3, Horváth Fru. 4, Gorjanácz 24/9, Pap 12. Csere: Óházy 5, Soós 7, Molnár, Szórád 5, Horváth Fa. 4. Edző: Czukor Bence.

Gorjanácz Ágnes kimagaslott a mezőnyből a Győr ellen Fotó: PU

Gyors kosárváltással kezdődött a találkozó, majd 9-2-re ellépett a házigazda. Jött egy kisebb hullámvölgy a ZTE játékában, de a negyed végére tíz pont fölé tolták a különbséget. A zalai együttesből Gorjanácz Ágnes nagy hévvel játszott, és hol lepattanózásban, hol pedig a pontszerzésben jeleskedett. A nagyszünet után egy harcosabb Győr jött ki az öltözőből, és többször könnyű kosarakat szerzett. Czukor Bence a pálya széléről keményebb védekezést kért a lányoktól, és hamar húsz pontra nőtt a távolság a csapatok között (63-40). Mivel a mérkőzés már eldőlt, így azok a játékosok is pályára léptek, akik eddig kevesebbet játszottak. Szórád Anna szép középtávolit szerzett, de Óházy Julianna is élt a lehetőséggel. A mezőny legjobbja, Gorjanácz Ágnes 24 ponttal és 18 lepattanóval zárt. A ZTE NKK sorozatban harmadik találkozóján győzött, és hazai pályán négy meccséből mind a négyet megnyerte.

Czukor Bence: „Az elején kicsit még dadogott a labda. Ezért szorosabb volt az első félidő. Azt gondolom, hogy a második félidő teljesen rendben volt, a saját játékunkat játszottuk.”

NKA Universitas PEAC – Kanizsai Vadmacskák SE 102-55 (24-16, 24-15, 27-16, 27-8)

Pécs, 30 néző. Jv.: Bálind, Farkas P.

Kanizsa: Zsámár P. 21/6, Füredi 6, Scheiber, Csuha 4, Jurkó 19. Csere: Benczik 2, Simon 1, Bánhegyi D. 2, Garai. Edző: Zsámár Krisztián.

A mérkőzés 8. percéig kimondottan jól tartotta magát a kanizsai csapat (17-14), azt követően tudtak csak rákapcsolni a pécsiek. A második tíz percben 27-20-nál még mindig „látótávolságon belül” voltak a hazaiak, utána azonban a jóval magabiztosabb baranyaiak ismét elléptek ellenlábasuktól. Próbálták aztán még menteni a találkozót a vendégek, de az NKA PEAC mind jobban belelendült, és az utolsó felvonásban még inkább elhúzhattak a kanizsaiaktól.

Jó: Jurkó.

Zsámár Krisztián: „Próbálkoztunk, próbálkoztunk, de ezen a meccsen sem támadásban, sem védekezésben nem sikerült megvalósítanunk azt, amit terveztünk. Hozzáteszem, amúgy is viszonylag kevesen vagyunk, több a betegünk és a sérültünk. Nyilván ez sem segítette a helyzetünket, de én azt gondolom, hogy ettől függetlenül sokkal nagyobb alázattal és akarattal szebb eredményt érhettünk volna el.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában