Ezúttal jól ment nekik idegenben

2021.11.18. 19:45

A ZTE FC és az ADA Nova női labdarúgói sem tértek haza üres kézzel

Az NB II.- es női labdarúgó-bajnokságban ezúttal jól ment a zalai együtteseknek idegenben is. A ZTE FC győzött, s ugyan a Nova SE döntetlent játszott, ám ez a pontszerzés egy fél sikerrel ért fel.

Bedő István, Kerkai Attila

Pupos Veronika (kékben) két gólja döntött a fővárosban Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

Külker SC-ZTE FC 0-2 (0-0)

Budapest, 50 néző. Jv.: Németh D.

ZTE FC: Császár H. – Nagy, Szegedi, Pupos, Hetyei (Bánfi), Nyári, Grubits, Hargas, Jelenics, Major (Sopronyi), Horváth V. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Pupos (48., 86.).

A zalaiak a találkozó elejétől irányították a játékot. A ZTE-nek az első félidőben is több lehetősége akadt, de a hazai kapus többször bravúrral védett. Fordulás után egy szép átemelésgóllal megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A gól után is a zalaiak játszottak fölényben, a házigazdák csak elvétve jutottak el a ZTE kapujáig, helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A vendégek a mérkőzés hajrájában újabb szép találattal bebiztosították győzelmüket.

Pergel Andrea: Csapatom jól játszott, végig irányítottunk. Taktikus játékunk értékes három pontot eredményezett.

Pupos Veronika (kékben) két gólja döntött a fővárosban Fotó: KT

Szekszárd UFC-ADA Nova SE 1-1 (1-1)

Szekszárd, 50 néző. Jv.: Kovács F. Nova SE: Sebők – Sóstai (Németh P.), Molnár R., Köröcz, Gergelics, Farkas, Szabó Zs., Melles (Horváth V.), Szollár, Buncsák, Vitusz (Szokol). Edző: Domján Péter.

Gólszerzők: Kiss (8.), illetve Gergelics (30.).

A találkozót a Szekszárd kezdte jobban, amely ott van az élmezőnyben, és egy védelmi megingás után hamar vezetéshez jutottak a Tolna megyeiek. A Szekszárd mezőnyfölényben játszott az első félidőben, azonban még a szünet előtt – egy beadás után – összejött az egyenlítés a Novának. A második félidő elején egy vendégszabadrúgás a kapufán csattant, amely után a gólvonalról tisztázott a hazai kapus. A Szekszárd ezután próbálta megszerezni a győztes találatot, de a zalai védelem jól állt a lábán, illetve a szekszárdi lányok egyre idegesebben futballoztak, így a Nova nagyot küzdve megérdemelten hozta haza az egyik pontot.

Domján Péter: Végig öszszeszedett és koncentrált volt csapatom, és izgalmas meccset láthattak a nézők. Hatalmas siker újoncként pontot rabolni egy olyan csapattól, amely a feljutásra is esélyes. Kis szerencsével akár győzhettünk is volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában