Frissen Zalából

2021.10.04. 08:00

Egerszegi és zalaszántói spartanosok Salgótarjánban

Két zalai csapat is ott volt a salgótarjáni Spartan Race versenyen, mely a sportágban az idei utolsó hazai viadalt jelentette.

Kerkai Attila

Az STG Zalaegerszeg tagjai Salgótarjánban Fotók: ZH

A már több éves múlttal rendelkező STG Zalaegerszeg mellett a tavaly alakult STG Zalaszántó is képviseltette magát a nógrádi eseményen. Ahogy idehaza megszokott, három távon (Sprint 5 km, Super 10 km, és Beast 21 km) indult futam, a természetes és épített akadályokkal nehezített pályán.

Az STG Zalaegerszeg tagjai Salgótarjánban Fotók: ZH

A legkeményebb, azaz a Beast-távot ezúttal tíz zalai spartanos választotta (Zalaegerszegról Auer Aliz, Cseresnyés Márk, Havasiné Beke Zsuzsanna, Hegyi Alexandra, Hegyi László, Kardos Norbert és Szakony Márk, míg Zalaszántóról Bertalan Árpád, Forgácsné Bitter Erika, valamint Forgács Péter). A 21 km-es táv nehézségei mellett külön kihívást jelentett, hogy az akadályokról előre nem voltak információik, ezek közül végül is 33 várt rájuk. Szakony Márk, a zalaegerszegiek reménysége az Open kategóriában korosztályos 2. helyezést ért el.

Az STG Zalaszántó színeiben ők teljesítették a 21 km-es távot

A többiek is teljesítették a kitűzött távot, melyre olyan sokat készültek. Másnap, az 5 km-es sprintszakasznak az egerszegi csapatból Miklós-Farkas Nikoletta és Szakony Márk, a zalaszántóiból pedig Kollár Zoltán vágott neki. Mindhárman jól teljesítettek. A hazai spartansorozat idei újdonsága a Trail-futam, amely 10 km-es terepfutást jelent akadályok nélkül, de komoly szintemelkedéssel.

A versenyzők a középkori Salgó várába futhattak fel, és az egerszegiek közül Varga Regina a 14-19 éves korosztályban első helyezést ért el. A többiek (Cseresnyés-Reichert Eszter, Cseresnyés Márk, Kardos Norbert, Németh Norbert, Révész- Szabó Mónika) is teljesítették a nem kis kihívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában