Frissen Zalából

2021.10.04. 21:04

A ZTE NKK és a Kanizsai Vadmacskák SE is biztosan győzött

A női kosárlabda Amatőr NB I. Piros csoportjának második fordulójában az Ajka együttesét fogadta a ZTE NKK és szezonbeli második sikerét is elkönyvelte. A Kanizsai Vadmacskák SE bemutatkozó találkozója is sikeres volt, szintén hazai pályán győzött.

JI, KL

Jurkó Noémi a Vadmacskák SE egyik vezére volt, aki harminc pont fölé jutott csapata nyitómeccsén Fotó: Gergely Szilárd

ZTE NKK–Ajka 84-68

(21-11, 25-13, 19-25, 19-17)

Zalaegerszeg, 100 néző, Jv: Esztergályos, Kovács.

ZTE NKK: Sánta 9/3, Kovács 16/12, Horváth Fru. 2, Gorjanácz 21/9, Pap 14. Csere: Soós 6, Horváth Fa., Frindt 16/9, Óházy, Molnár. Edző: Czukor Bence.

Jó ritmusban kezdte a találkozót a ZTE NKK és a 2. percben 10-3-ra elléptek. Kapaszkodni próbált a vendégcsapat, de Pap Reginát nem tudták tartani a palánk alatt. A második játékrész úgy alakult, ahogy a hazaiak szerették volna. A védekezésük masszív volt és támadásban is jól teljesítettek. Gorjanácz Ágnes vette fel a vezér szerepét, és Pap Reginával az oldalán vitték előre a ZTE NKK-t. A nagyszünet után egy 8-0-s rohammal nyitott az Ajka, amit a 22. percben Kovács távolija szakított meg (49-32). Kezdett visszaesni a vendégek lendülete, és Kovács újabb távolijával ismét húsz pont közelében járt a házigazda, ami állandósult a negyedben. A zárónegyed elején kicsit akadozott a hazaiak támadójátéka, de mindig volt valaki, aki adott egy újabb lökést a csapatnak. Lüktetett a mérkőzés, hiszen mindkét oldalon láthattunk szép kosarakat. A végén Frindt egy utolsó másodperces, palánkos kosárral zárta le a találkozót, melyet megérdemelten nyert meg a ZTE NKK egy jó Ajka ellen.

Czukor Bence: „Igazi csapatmunka volt a mai siker. Közvetlen riválisunkat sikerült legyőznünk jó játékkal. Az előzetesen megbeszélt taktikai dolgokat szépen tartották a lányok. Mindenki belerakta a maga részét, és végig kézben tartva a mérkőzést tudtuk nyerni, megőrizve a hazai veretlenségünket.”

Kanizsai Vadmacskák SE–Bajai NKK 84-56 (28-10, 18-23, 21-9, 17-14)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Németh S., Bozóki.

Kanizsa: Zsámár P. 28/15, Jurkó 31/6, Füredi 11/3, Csuha, Bánhegyi D. 6. Csere: Lamm 2, Horváth L. 4, Simon, Scheiber 2, Kauker, Benczik, Vörös. Edző: Zsámár Krisztián.

Jurkó Noémi a Vadmacskák SE egyik vezére volt, aki harminc pont
fölé jutott csapata nyitómeccsén Fotó: Gergely Szilárd

Villámrajttal kezdtek a KVSE kosárlabdázói, hiszen meg sem álltak 10-0-ig, s Füredi Lindáéknak azt követően sem kellett túlzottan izgulniuk, mivel nagyon biztosan hozták az első tíz percet. A másodikban kialakuló pontpárbaj aztán valamennyire figyelmeztető kellett, hogy legyen, mely hatott is, hiszen a nagyszünet után Jurkó Noémivel és Zsámár Pannával az élen ismét meglódultak a hazaiak. A zárófelvonásban újra nem volt akkora különbség a két fél teljesítménye között, ugyanakkor a nagykanizsaiak arra már kellőképpen vigyáztak, hogy a Bajai NKK ne tudjon zárkózni.

Jók: Jurkó, Zsámár P., Bánhegyi D., Füredi.

Zsámár Krisztián: „Igazából hoztunk két extra negyedet, s végig jó volt a küzdésünk, így a hozzáállással abszolút elégedett lehetek. Ellenfelünk is azok közé a csapatok közé tartozik, melyet szeretnénk a szezonban megelőzni, ezzel a kezdést tényleg jónak vehetjük.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában