Frissen Zalából

2021.09.23. 18:55

Vb-aranyat vitt haza Gellénházára Oswald Dániel

Tekés körökben nem hangzik rosszul az Oswald név, kicsit szűkítve a kört, itt Zalában pedig azonnal Gellénházával kötik össze. Nem véletlenül, az olajos településen fogott először golyót a kezébe Oswald Dániel is, aki nemrég a szlovéniai korosztályos világbajnokságról két érmet is hazahozott.

Kerkai Attila

Oswald Dániel büszkén mutatja a két érmet, amit a szlovéniai korosztályos világbajnokságon szerzett

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az egyik arany, a másik ezüst, a zalai fiatalember pedig az U18-as korosztályban indult. Tavaly elhalasztották a korosztályos világbajnokságokat az ismert okok miatt, amit az idén pótoltak be. Oswald Dániel számára nyár elején nyílt meg a lehetőség a válogatott kerettagságra. A ZTK-FMVas tekése a Tiszakécskén rendezett országos egyéni bajnokságon ugyan nem állt dobogóra (ötödik lett), de teljesítményével így is meghívást kapott korosztályos válogatottak edzőtáborába. Ott aztán a háziversenyeken olyan teljesítményt nyújtott, hogy Juhász Tibor szövetségi kapitány őt is nevezte a Szlovéniában, Kranjban rendezett korosztályos teke vb-re. Ahol aztán…

Oswald Dániel büszkén mutatja a két érmet, amit a szlovéniai korosztályos világbajnokságon szerzett
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– A magyar csapattal ezüst­érmet szereztünk, férfi tandemben, azaz párosban a szentgotthárdi Cserpnyák Martinnal a világbajnoki címig jutottunk – ezt már Oswald Dániel újságolta el, amikor találkoztunk vele. – Ahhoz képest, hogy ez volt az első világbajnokságom, szerintem jó teljesítményt nyújtottam. A legelső mérkőzés volt a legfontosabb, hiszen onnantól lehetett egy jobb sorsolást kiharcolni. Amikor eljutottunk a legjobb négy közé, vagyis az érmes pozícióba, akkor szinte már biztosak voltunk benne, hogy mi csakis az aranyat szerezhetjük meg.

Ám vissza kezdetekhez! Kiderült, hogy az Oswald névvel nem feltétlenül azonnal a tekepályára vezetett az út, ám benne volt a lehetőség…

– Édesapám és a nagyapám is tekézett Gellénházán, ahol élünk, mindketten az Olajmunkásban játszottak – mondta el a család legifjabb tekése, Dani. – Én is ott kezdtem el, de először kosárlabdáztam, illetve párhuzamosan űztem a két sportágat. Az első sikeremet diákolimpián értem el, onnantól pedig már a teke mellett tettem le a voksomat. Játszottam az NB III.-ban, de aztán három éve leigazolt a ZTK-FMVas. Most az a célom, hogy az U23-as vb-re is kijussak, és persze a csapatomban is jól szeretnék teljesíteni. A felnőtteknél egy alkalommal már helyet kaptam bajnoki mérkőzésen, idővel pedig szeretném, hogy nekem is helyem legyen az együttesben. Most a legfontosabb cél, hogy a ZTK ificsapatával megnyerjük a bajnokságot, hiszen erre minden esély megvan.

Az edző, Fehér László jó véleménnyel van tanítványáról.

– Dani sokat dolgozott azért, hogy ezt a szép eredményt elérje – szögezte le Fehér László. – Neki és mindenkinek elmondom, hogy annak idején, ennyi idősen nekem is mennyit kellett edzenem, hogy később sikereket érjek el. Ő például vállalja a pluszmunkát ennek érdekében. A fejlődése megbízható, ha így folytatja, nagy jövő előtt áll. És persze, maradjon ilyen céltudatos is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában