Frissen Zalából

2021.09.02. 20:00

Elkezdődött a szezon a női asztalitenisz Extraligában

Az asztali­tenisz Extraliga első négy fordulóját Budapesten, az Ormai-csarnokban rendezték meg. A Kanizsa Sörgyár SE négy meccsből hármat elveszített, míg a Békés csapatával ikszelt.

Benedek Bálint

A sörgyár extraligás csapata: Orbán Flóra, Radmila Tominjak, Ivana Vejnovic, Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra, Kovács Melánia és Jakabfi Imre

Forrás: Zalai Hírlap

A kanizsaiak lényegében a tavalyi csapatukkal indultak, egyetlen változás volt a keretben: a román Arina Singeorzan helyére a szerb, de magyar állampolgárságú Ivana Vejnovic érkezett.

A sörgyár extraligás csapata: Orbán Flóra, Radmila Tominjak, Ivana Vejnovic, Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra, Kovács Melánia és Jakabfi Imre
Fotó: Zalai Hírlap

Szekszárd AC–Kanizsa Sörgyár SE 6:4

A zalai győztesek: Vejnovic 2, Tominjak 2.

Vejnovic és Tominjak mellett a két fiatal, Orbán és Kovács is lehetőséget kapott a bizonyításra. A Szekszárd három új játékossal állt fel: Halász Ella szerbiai magyar, Keresztesy Kitti romániai magyar, Ackermann Erika pedig Budaörsről érkezett (korábban Nagykanizsán is játszott). A mérkőzés „döntetlenszagú” volt, de a hibátlan Halász jó formája döntött.

Kanizsa Sörgyár SE–Budapesti Erdért SE 1:6

Győzött: Vejnovic.

Az Erdért a bajnokság fő esélyese. Minden játékosa magyar válogatott, ráadásul az ukrán klasszist, Pesotskát is leigazolták. Ennek megfele­lően zajlott a mérkőzés is. Vejnovic szolgáltatta a mérkőzés meglepetését, aki fantasztikus mérkőzésen legyőzte Madarászt, az ellenfél legjobbját.

Kanizsa Sörgyár SE–Békési Team 5:5

Győztek: Tominjak 2, Vejnovic 2, Tominjak–Végh.

A sörgyáriak számára a Békés gárdája tűnt legyőzhetőnek, és sokáig jól is alakult a mérkőzés. Ám a végén az ellenfél ifjú tehetsége, Balogh Kíra nagyon elkapta a fonalat, és végül döntetlennel zárult az összecsapás.

Ajkai Asztalitenisz SE–Kanizsa Sörgyár SE 6:4

Győztek: Tominjak 2, Vejnovic 2.

Az Ajka Peterman ­Varga Tímeával alaposan megerősödött a nyáron, így ezen a meccsen a zalai pontszerzés is bravúrnak számított volna. A kanizsaiak sajnos nem tudtak fogást találni a rutinos pingpongozón.

Jakabfi Imre csapatvezető: „Tudtuk, hogy az Erdért ellen nincs sanszunk, a másik három mérkőzésen viszont több pontot lehetett volna szerezni. Csak egy kicsivel több szerencse kellett volna. Az is igaz, hogy szinte mindegyik csapat brutálisan erősített. Nálunk Vejnovic kitűnő igazolás volt, fantasztikusan játszott, tíz meccsből hetet nyert.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában